Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας προτείνει ο Φ. Πετσάλνικος

Πρόταση για Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με εθελοντική προσφορά πολιτών, Ελλήνων της Διασποράς αλλά και βουλευτών, έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Mega. Οι πόροι ενός τέτοιου ταμείου, όπως είπε, θα μπορούσαν να διατεθούν για τη μείωση του ελλείμματος.

«Είμαστε σε μία εξόχως δυσχερή κατάσταση, από την οποία πρέπει να βγούμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας προσπάθειες και θυσίες. (...)Πρέπει να βγούμε από την κρίση, και θα βγούμε από τα αδιέξοδα αυτά, αρκεί να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους του προγράμματος για τη σταθερότητα και ανάπτυξη που έχει καταθέσει η χώρα μας. Τα μέτρα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικά και οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να είναι δικές μας και να ληφθούν τώρα» δήλωσε.

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες και τους εισφοροδιαφεύγοντες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς ανθρώπους με ευαισθησίες και φιλότιμο, οι οποίοι καθημερινά με ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τις όποιες δυνάμεις τους, από το υστέρημά τους ή από το περίσσευμά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν. Γι αυτό θεωρώ ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών. Είναι ενδεικτική η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς των συμπατριωτών μας Ελλήνων της διασποράς».

Όπως ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος το Ταμείο αυτό θα μπορούσε να διευθύνεται από μία προσωπικότητα υπερκομματική, ευρύτατης αποδοχής, που θα πλαισιώνεται επίσης, από πρόσωπα κύρους πέρα και πάνω από πολιτικές παρατάξεις και κόμματα. Οι δε προσφορές των πολιτών θα μπορούσαν να διατεθούν π.χ. αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σε άλλη συνέντευξή του, σε ραδιόφωνο της περιφέρειας, επισήμανε ότι οι βουλευτές και φυσικά ο ίδιος θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την εισφορά τους, στέλνοντας πρώτοι το μήνυμα της ανάγκης για συστράτευση προκειμένου να βγει η χώρα απ’ την κρίση.
nooz.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φτωχέ βοήθησέ με μην γίνω σαν και σένα. Αυτό μας λένε. Έλεος δηλαδή άκου ταμείο στήριξης της Ελλάδας.Ζητάνε ελεημοσύνη από τους ζητιάνους. Γιατί ζητιάνους μας κατάντησαν. Ούτε μισό ευρώ για το ταμείο στήριξης.