Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πολιτικός καύσωνας με εργασιακά και ασφαλιστικό

nooz.gr
Την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρος θα εμφανιστεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, για να ενημερώσει τους βουλευτές για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Τη Δευτέρα προτίθεται να ζητήσει νομικά σχόλια από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ασφαλιστικό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιων βελτιωτικών διορθώσεων στο Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά.

Οι ανατροπές προκαλούν κραδασμούς στο κυβερνών κόμμα και πονοκέφαλο στο Μέγαρο μαξίμου για το ενδεχόμενο νέων διαρροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει μηνύματα δυσαρέσκειας από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να αντέξει» τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό αλλά και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φέρεται να έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα διστάσει να προσφύγει στις κάλπες: «Εγώ δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου, ενώ το ΠΑΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια για τις 23 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: