Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Συνέχεια για τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή Ξυνίδη και Πεταλωτή στην υπόθεση Βατοπαιδίου


Συνέχεια των ερωτημάτων:
Οι κ. Πεταλωτής και Ξυνίδης γιατί άραγε κάμφθηκαν και σαν οργανωτική επιτροπή κατέληξαν ότι μπαίνουν σε φάση ανταλλαγής, όπως λένε στις καταθέσεις τους.
Τρίτον: Η επιστολή του μητροπολίτη Ξάνθης είναι τελικά ή όχι προσπάθεια επηρεασμού δικαιοσύνης, αφού με επιστολή στη δικαστή κ. Ψάλτη την προτρέπει στο ποια απόφαση πρέπει να...
λάβει;Τέταρτον: Ποια εισαγγελική αρχή διερεύνησε το ρόλο αλλά και το περιεχόμενο της επιστολής του μητροπολίτη;
Πέμπτον: Ποιοι ήσαν αυτοί που έπαιζαν το παιχνίδι και ήξεραν –όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τα έγγραφα που έχει στα χέρια της η Εξεταστική- την εσωτερική διαδικασία εξέλιξης της δίκης;
Έκτον: Πόσο σοβαρά ελήφθη η κατάθεση του εκδότη του «Μαχητή», Π. Παπαδοπούλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «αυτοί που γνώριζαν και τους ενημέρωναν ήταν ο κ. Ξυνίδης και όλοι οι φορείς; Αλλά και ποιοι νομικοί κύκλοι της περιοχής ενημέρωναν συγκεκριμένους δημοσιογράφους, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν; Νομικοί κύκλοι ήταν μήπως οι κ. Πεταλωτής και Ξυνίδης;
Έβδομον: Για τα θέματα αυτά και τις συμπεριφορές αυτές δεν ενδιαφέρθηκε κανένας απολύτως εισαγγελέας;

Το παιγνίδι της απόφασης…
Τα τρωκτικά μας τρύπωσαν και βρήκαν τα εξής:
Η Μονή είχε συμβιβασθεί με το Δημόσιο περίπου ένα μήνα πριν τις 14-7-2004 που έστειλε ο κ. Ξυνίδης και Πεταλωτής την επιστολή στον κ. Δούκα. Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται στην επιστολή αυτή ότι γνώριζαν την εισήγηση του εισηγητή δικαστή με όχι νόμιμο τρόπο τουλάχιστον από τον Φλεβάρη του 2004. Ερωτούμε τους ενόχλησε ο συμβιβασμός; Για αυτό άραγε έγραψαν την επιστολή αυτή προς τον κ. Δούκα; Δεν σκέφθηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξέθεταν στο μέλλον απερίγραπτα τον εαυτό τους; Αισθάνονται τόσο ισχυροί ώστε να μην υπολογίζουν και τη δικαιοσύνη;
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Ξυνίδης αναφέρει ότι ήξεραν όλοι οι φορείς (τους οποίους βέβαια αυτός ενημέρωσε) την εισήγηση του εισηγητή δικαστή, αλλά συνεχίζει ότι κάμφθηκε η αντίδραση των τοπικών φορέων και «κατέληξε η Οργανωτική Επιτροπή, ας το πω έτσι, ότι μπαίνουν σε φάση ανταλλαγής». Και το πέτυχαν με πιέσεις που άσκησαν θορυβωδώς με επισκέψεις προς Υπουργούς και προς κάθε κατεύθυνση.
Μετά τις πιέσεις τους πέτυχαν να διώξουν την Μονή από την περιοχή τους (ανταλλαγές) και ετοίμαζαν το σχέδιο μιας καινούριας σφοδρότερης επίθεσης. Άρχισαν να διαρρέουν απίθανες πληροφορίες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να πετύχουν πολιτικούς στόχους. Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Τελλίδης, δημοσιογράφος του Έθνους, ξεκαθαρίζει «εγώ έχω τον Πεταλωτή, έχω τον Ξυνίδη…».

Τα διαβούλια και οι συσκέψεις
Μέχρι το 2008 γίνονται συσκέψεις και διαβούλια. Από το 2007 ξαναξεκινάει ο θόρυβος. Στο τέλος του 2008 καινούργιο σχέδιο δράσης τους ενώνει. Αποφασίζουν να διαρρεύσουν προς κάθε κατεύθυνση μέσω δημοσιογράφων ότι γνώριζαν την εισήγηση του Εισηγητή Δικαστή!!! Αυτό το γνώριζαν από τον Ιανουάριο – Φλεβάρη του 2004 πριν τη διάσκεψη. Δεν μπορούσαν όμως να κάνουν καμία κίνηση διότι δεν έπρεπε να το γνωρίζουν. Το επαναφέρουν στο τέλος του 2008!!! Το σχέδιο της εισήγησης που δεν είναι νόμιμη απόφαση Δικαστηρίου περιέργως βαφτίζεται απόφαση. Στράφηκε η προσοχή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου σε περίεργες πληροφορίες. Δεν εξετάζεται καθόλου το περιεχόμενο της επιστολής τους 14-7-2004: «Και βέβαια χωρίς να αναφέρουμε ότι θα έπρεπε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο να ζητήσει να λάβει και την εισήγηση του εισηγητή δικαστή που δικαιούται ως διάδικος που συμφώνησε στην μη έκδοση απόφασης από το Δικαστήριο». Ερωτάται πώς το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε νόμιμα να ζητήσει να λάβει την εισήγηση του εισηγητή δικαστή πριν από 20-5-2004 που συζήτησε; Και πού να γνωρίζει ότι υπήρχε εισήγηση; Και πώς να ξέρει ότι η εισήγηση αυτή εξυπηρετεί τους φορείς της Ξάνθης (Ξυνίδης-Πεταλωτής); Ποια νομιμότητα έχουν τέτοιες ενέργειες;

Τα βραβεία και οι καρέκλες
Μετά από αυτά το 2008 γίνεται απερίγραπτος θόρυβος και έκδοση σχεδίου εισήγησης μετά από 4 και πλέον χρόνια που βαφτίζεται απόφαση!!! Και εκείνοι που έκαναν την απίθανη αυτή διαρροή βραβεύτηκαν με θέσεις στην κυβερνητική εξουσία.
Και άλλα πολιτικά πρόσωπα που βραβεύτηκαν επίσης με κυβερνητικούς θώκους αντιλήφθηκαν τα βραβεία που θα έπαιρναν από ένα τέτοιο καταστρεπτικό για τους θεσμούς έργο.
Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Καρχιμάκης κατέθεσε ότι το θέμα στην πραγματικότητα ήταν πολιτική αντιπαράθεση (προφανώς με ανύπαρκτο σκάνδαλο). Είπε συγκεκριμένα ότι «το θέμα ήταν σε μια διαδικασία και σε μία εξέλιξη πολιτικής αντιπαράθεσης, που ουσιαστικά οδήγησε στη σημερινή εξεταστική επιτροπή». Γνωστά σήμερα τα «βραβεία» της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτά όμως όλα έκαναν τους θεσμούς να καταρρεύσουν και το εισπράττει η κοινωνία έντονα ακόμη και σήμερα.

Το είπαμε… ουδεμία δωροδοκία
Προσβάλλεται η Βουλή, ο ρόλος των βουλευτών, ο ρόλος των υπουργών, προσβάλλεται ο Ελληνισμός παγκοσμίως, προσβάλλεται η Ορθοδοξία, προσβάλλεται το Άγιον Όρος. Τελικά το να είσαι βουλευτής ή υπουργός σήμερα θεωρείται ό,τι πιο απαξιωτικό υπάρχει. Να γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος που γνωρίζει καλά το Άγιον Όρος έμμεσα καλεί τους πρωταιτίους να σταματήσουν. Ο ίδιος είπε ότι «καμία απόδειξη δωροδοκίας» δεν υπάρχει στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε ποινικές ευθύνες.

Οι off shore και το πολιτικό χρήμα
Ο κ. Παναγιώτης Μαντούβαλος, μέλος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα και προϊστάμενος της 5ης υποδιευθύνσεως της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, σε ερώτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το αν από την έρευνα προέκυψε πιθανότητα αδικήματος ενεργητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, απάντησε ότι «δεν προκύπτει».
Σχετικά με τις πολυσυζητούμενες υποτιθέμενες off shore εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η Μονή ο κ. Μαντούβαλος διευκρίνισε ότι οι εταιρείες που συμμετείχε η Μονή «δεν είναι εξωχώριες, είναι κυπριακές εταιρείες. Δεν είναι off shore». Επίσης να πληροφορήσουμε ότι η Μονή δεν συμμετείχε σε αυτές.
Ακολούθως ο κ. Μαντούβαλος αποφάνθηκε ότι είναι γνωστή και καθαρή η διακίνηση των χρημάτων που διαχειρίστηκε η Μονή: «Εγώ μελετώντας αυτή την έκθεση, διαπιστώνω ότι είναι γνωστή η πηγή προέλευσης αυτών των χρημάτων». Και αν «μετακυλούν σε εταιρείες συμφερόντων ιδιωτών, στις οποίες έμμεσα είναι και η Μονή δια των εταιρειών αυτών, όμως, γι’ αυτό δεν υπάρχει απαγορευτική διάταξη».
Ούτε λοιπόν off shore εταιρείες, ούτε μαύρο χρήμα σε μία Αγιορείτικη Μονή η οποία ελέγχεται σε οποιαδήποτε περίπτωση από όλες τις Μονές του Αγίου Όρους και για την οποία πριν αρχίσει να δημιουργείται ο θόρυβος, παγκοσμίως ήταν γνωστό ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή Αδελφότητα με εξαιρετικό έργο εξαιτίας του οποίου έγιναν συμμαχίες εναντίον της.

Ένας ακόμη ωφελημένος
Ένας άλλος μεγάλος ωφελημένος που ενίσχυσε το 2007 τις ενέργειες των Πεταλωτή – Ξυνίδη είναι ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπουτσής στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατέθεσε «ήταν ο προσφότερος τρόπος για να δείξουμε την πολιτική διάσταση του θέματος και να ζητήσουμε αν θέλετε απαντήσεις και ανάληψη ευθυνών» (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Παπουτσής σ. 157). Βέβαια δεν υπήρχε καμία παράνομη ενέργεια για αυτό ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής τον ρωτάει: «Θα παρακαλέσω πάρα πολύ, πείτε μου γεγονότα παράνομα… θα μου πείτε κατήγγειλα αυτά, τότε, τότε, τότε».
Όπως είπαμε δεν υπήρχαν παράνομα γεγονότα να καταγγείλει, υπήρχαν όμως πολιτικές εντολές για πολιτικές φασαρίες οι οποίες όμως ενισχυόταν μέσα από απίθανες φωνασκίες. Ο τότε Πρόεδρος της Εξεταστικής τελικά κατέληξε: «Ο άνθρωπος ήρθε να πάρει τα Πρακτικά αν μπορεί να γίνει Νομάρχης την άλλη φορά, δεν καταλάβατε; Ο άνθρωπος ήρθε για τα Πρακτικά». (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Παπου¬τσής). Τελικώς ο κ. Παπουτσής έγινε βου¬λευ¬τής!!! Αλλά είναι εντυπωσιακή η πληροφόρηση προς τον λαό που μπερδεμένος τελικά αν και πονάει τους ψηφίζει!!!
Προστέθηκε και το παιγνίδι των υπερεκτιμήσεων και υποεκτιμήσεων. Αυτό δημιουργήθηκε αρχικά από αυτούς που είχαν συμφέροντα σε ακίνητα του Δημοσίου που δόθηκαν με ανταλλαγή στην Μονή. Προστέθηκε η πολιτική εκμετάλλευση και έχουμε τον μύθο του ενός δισεκατομμύριου ευρώ που χάνει το Δημόσιο!!!

Οι ανύπαρκτες υπερεκτιμήσεις-υποεκτιμήσεις
Οι Νομικοί κύκλοι που γνωρίζαν την εισήγηση του Εισηγητή Δικαστή και έδωσαν πληροφορίες για ανύπαρκτες υπερεκτιμήσεις και υποεκτιμήσεις ήταν ο Κουκοβίνος με την Σωτηροπούλου. Ο κ. Κουκοβίνος δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη ήδη με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και 30.000 €.
Ο κατηγορούμενος μαζί με την Σωτηροπούλου για εκβίαση ο γνωστός από το D.V.D εκβίασης δίνουν πληροφορίες στον Τελλίδη δημοσιογράφο στην Θεσσαλονίκη. Ο καθένας με το δικό του τρόπο, συντονισμός Τελλίδη, επικοινωνία με Πεταλωτή Ξυνίδη (εγώ έχω τον Πεταλωτή, έχω τον Ξυνίδη) στόχος ανάρρηση στην Κυβέρνηση, θέσεις εξουσίας. Ο βουλευτής Χαλκιδικής Δριβελέγκας ο μόνος αδικοχαμένος της ιστορίας στην Βουλή κατέθεσε: «και είναι γεγονός ότι ο κ. Τελλίδης –και θέλω να το καταθέσω αυτό- ήταν ο πρώτος –και το εννοώ- δημοσιογράφος που έγραψε για το θέμα σε εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας. Γιατί πιο πριν υπήρχαν σε τοπικά μέσα διάφορες αντιδράσεις»
Οι απίθανες αυτές φωνασκίες συντόνισαν και τους υπόλοιπους που είναι σήμερα βραβευμένοι ενώ ο Τελλίδης βάφτιζε τις εκτάσεις της ανταλλαγής «φιλέτα» και ο «Μαχητής της Θράκης» κ. Παπαδόπουλος «businessmen» τους μοναχούς.
Η μεν Σωτηροπούλου μίλησε για υποεκτιμήσεις πρώτη για τα συμφέροντά της. Οι δε υπόλοιποι διεύρυναν για πολιτικούς λόγους την υπόθεση. Ένα οικόπεδο στη Ραιδεστό η Σωτηροπούλου το έπαιρνε για τους πελάτες της 40.000 ευρώ ενώ το ΣΟΕ κατά τη γνώμη της έπρεπε να το εκτιμήσει 1.200.000€!!!
Σε δημοσίευμα της από 28-12-2009 εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» με τίτλο «Η παρέα της Θράκης γράφει ιστορία» αναφέρονται τα εξής σημαντικά:

Η παρέα της Θράκης
«Η παρέα της Θράκης (Ξυνίδης, Πεταλωτής) στήριξαν την κα Γκιουλ Καραχασάν και αυτό εκτιμήθηκε από τον κ. Παπανδρέου» (ενώ πρόσβαλαν το Άγιον Όρος).
«Η παρέα συνδέεται εμμέσως και με τον διορισμό της Θεοδώρας Κόκλα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή σημειώνουν ότι η παρέα της Θράκης απέτρεψε το διορισμό του Αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου Ξάνθης, Σάκη Καραμπίνη, στη θέση του Περιφερειάρχη ανοίγοντας το δρόμο στην κα Κόκλα, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή καθώς διαθέτει αρκετές γνωριμίες από τα φοιτητικά χρόνια της στο Πολυτεχνείο Ξάνθης» (Μήπως καταλαβαίνει κανείς γιατί θέλουν δική τους Περιφερειάρχη;).
«Η παρέα της Θράκης άφησε πίσω τον Παναγιώτη Σγουρίδη και τον Απόστολο Φωτιάδη παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και με εφαλτήριο το Βατοπαίδι κατόρθωσαν να ηγεμονεύσουν στην περιοχή και επιχειρούν να διαπρέψουν στην Αθήνα!!!». Να γιατί σέρνουν σε προανακριτικές την υπόθεση.
Μετά την μεταπολίτευση τέτοια κατάντια στους θεσμούς της πολιτείας και της δικαιοσύνης πρώτη φορά είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε και να δούμε πού θα σταματήσουν με τις «βραβευμένες» των παραπάνω πρωτεργατών ενέργειες. Υπάρχουν και άλλα πολλά. Εν καιρώ θα τα ξαναπούμε.
Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: