Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Όλη η αλήθεια για το "ξενοδοχείο του Τσοχατζόπουλου" στο Καρπενήσι



"Η  περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου ελέγχεται από το ΣΔΟΕ. Το κτήριο στο Καρπενήσι δεν ανήκει στον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά ανήκει κατά 50% σε Ανώνυμη Εταιρεία με έδρα το Καρπενήσι, πρόεδρος της οποίας είναι ο κουμπάρος του πρώην υπουργού.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την περιουσία του πάλαι ποτέ ισχυρού υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι έρευνες για την απόκτηση της... περιουσίας του, η οποία εκτιμάται σε δεκάδες εκατ. ευρώ, ερευνάται από τις Ελληνικές αρχές. Στην έρευνα αυτή εξετάζεται η πιθανότητα ο ίδιος να είναι ιδιοκτήτης κεντρικού κτηρίου στο Καρπενήσι.

Πληροφορίες φέρουν στενά συγγενικά του πρόσωπα να έχουν μεγάλες επενδυτικές δραστηριότητες και στο Καρπενήσι. Σύμφωνα με στοιχεία, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αναμένεται να ερευνήσουν τυχόν σύνδεση των επενδύσεων αυτών με τον πρώην υπουργό ως κρυπτόμενες πίσω από τα συγγενικά του πρόσωπα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ο κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Παύλος Νικολαΐδης και η οικογένειά του είναι συνιδιοκτήτες του κτηρίου - γιαπί, που παραμένει "στοιχειωμένο" εδώ και δεκαετίες στο κέντρο του Καρπενησίου, δίπλα στον ΟΤΕ και απέναντι από το ξενοδοχείο "Λευκό Όρος".

Πρόκειται για ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο μεγάλο κτηριακό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του ’80, με σκοπό να λειτουργήσει σαν ξενοδοχείο. Από τότε μένει στοιχειωμένο και εγκλωβισμένο στις δικαστικές αίθουσες από την αντιδικία των ιδιοκτητών.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία, στην οικογένεια Νικολαΐδη έχει περάσει εδώ και 3 χρόνια η ανώνυμη εταιρεία "ΚΑΛΛΙΟΝ Α.Ε. ξενοδοχειακές επιχειρήσεις" με έδρα το Καρπενήσι, η οποία ιδρύθηκε το 2000. Στην εταιρεία αυτή αρχικά η οικογένεια Νικολαΐδη κατείχε σχεδόν ποσοστό 20%, ενώ το υπόλοιπο 80% ανήκε στην γνωστή οικογένεια Κλαουδάτου. Η εταιρεία σήμερα ανήκει 100% στην οικογένεια Παύλου Νικολαΐδη. Η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου έγινε το 2007.

Στην εταιρεία ανήκει κατά 50% το προαναφερόμενο ακίνητο, το οποίο αποκτήθηκε το 2000 με τιμή 300 εκατ. δρχ. περίπου από την οικογένεια Κλειτσάκη, η οποία κατείχε το ποσοστό. Το υπόλοιπο 50% κατέχει η εταιρεία “Γιώργος Μαντζούφας” ιδιοκτήτρια και του ξενοδοχείου “ΕΛΒΕΤΙΑ”. Οι δύο οικογένειες -σήμερα οι κληρονόμοι τους- δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, αφού πρόκειται για κοινό και αδιαίρετο κληροδότημα. Οι σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών είναι ανύπαρκτες."

Συνέχεια στο http://www.evrytanika.com/article.php?id=5135

Δεν υπάρχουν σχόλια: