Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πυρά αντιπολίτευσης μετά τη δήλωση-βόμβα

nooz.gr
Για «επικοινωνιακά παιχνίδια» κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, μετά την κατηγορηματική δήλωση του εκπροσώπου του Ολι Ρεν ότι «πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό». «Η συγκεκριμένη θέση είναι ορθή», απάντησε το υπουργείο Εργασίας.

«Το θέατρο σκιών, γύρω από το Ασφαλιστικό, του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης, πρέπει επιτέλους να σταματήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Τα όσα αποκαλύπτονται από τις Βρυξέλλες, ρίχνουν τις μάσκες και αποδεικνύουν αυτό που υποστηρίζει τόσο καιρό η Νέα Δημοκρατία: Ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα της προστασίας των συντάξεων, με το μεγάλο πρόβλημα του Ασφαλιστικού, έχει δρομολογήσει επικοινωνιακά παιχνίδια, για να καλύψει τις δικές της ευθύνες», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Και για να καλύψει το γεγονός ότι, όταν συμφωνούσαν με την Τρόικα και υπέγραφαν το μνημόνιο, απέκρυπταν από τον υπόλοιπο ελληνικό λαό το τι ακριβώς είχαν συμφωνήσει και το τι ακριβώς είχε προτείνει η Ελληνική κυβέρνηση και το τι είχαν προτείνει οι αρμόδιοι υπουργοί. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του και ας ασχοληθούν, επιτέλους, με την ουσία του Ασφαλιστικού, με το παρόν και το μέλλον της προστασίας των συντάξεων του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι «μέσα σε δεκαπέντε μέρες ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση αυτοδιαψεύστηκαν δύο φορές, αυτοπαγιδεύτηκαν και αποκαλύφθηκε σε όλες τις διαστάσεις ο επικοινωνιακός τακτικισμός τους».

«Πριν δεκαπέντε μέρες “ανακάλυψαν” ότι τα μέτρα που ψήφισαν, βάσει του Μνημονίου, είναι επαχθή και άδικα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος, ταυτόχρονα, διαβεβαίωνε ότι, με την αναλογιστική μελέτη, που επρόκειτο να παρουσιάσει πολλές μέρες πριν και την οποία ακόμη περιμένουμε, θα αποδείκνυε ότι η επιβολή τους δεν είναι αναγκαία», ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Πριν μία εβδομάδα, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, η κυβέρνηση, μέσω διαρροών, γνωστοποίησε ότι η “Τρόικα” απαιτεί νέα επιπρόσθετα και επαχθέστερα μέτρα από αυτά που συνυπέγραψαν στο Μνημόνιο. Ο Υπουργός Εργασίας δήλωνε, όσο πιο παραστατικά μπορούσε, ότι θα δώσει μάχη για να για να μην περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα».

«Η διάψευση των κυβερνητικών διαρροών και ισχυρισμών ήρθε με ξεκάθαρη δήλωση από τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος εξέφρασε την επίσημη θέση της Ε.Ε. και η οποία, εν ολίγοις, συνοψίζεται στο ότι δεν ζητούν τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο από όσα υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση στο Μνημόνιο», τόνισε, για να καταλήξει ότι «το αποπροσανατολιστικό μπαράζ διαρροών και δηλώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, οι σκιαμαχίες και οι επακόλουθες επίσημες διαψεύσεις από την πλευρά των επιτηρητών της, αποκαλύπτουν περίτρανα το επικοινωνιακό “παιχνίδι” που η κυβέρνηση “στήνει” συστηματικά».

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του αναφέρει ότι «η κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους της, ΕΕ και ΔΝΤ, υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού».

«Με απίστευτο θράσος λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα: Θα δουλεύεις τουλάχιστον για 40 χρόνια αδιαλείπτως για να λάβεις ένα επίδομα αντί για σύνταξη που δεν θα είναι το 50% της σημερινής σύνταξης αλλά το 60%!», σημειώνει στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «ο λαός μπορεί να εμποδίσει και να ανατρέψει τα σχέδιά τους μόνο με οργανωμένο αγώνα διαρκείας, διεκδικώντας σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες και κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ, σύγχρονες δωρεάν παροχές Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: