Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

To 2% του "τζίρου" της Siemens πήγε σε πολιτικούς



Λεπτομερείς καταγραφές των ποσών που σύμφωνα με τον Ρ. Σίκατσεκ (τον αρχικό ταμία στην Siemens Γερμανίας) κατέληγαν και σε πολιτικά κόμματα στη χώρα μας, υπάρχουν στην δικογραφία του Εφετείου, που έχει φθάσει και στην εξεταστική επιτροπή. Από το 2007 ο Ρ. Σίκατσεκ ενώπιον της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος στη Γερμανία έχει αναλύσει με λεπτομέρειες πώς το «μαύρο» πολιτικό χρήμα κατέληγε στη χώρα μας. Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει το σχεδιάγραμμα-ντοκουμέντο από αυτή την κατάθεση, που πριν από τρία χρόνια οι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν, για να βρεθούν οι τελικοί αποδέκτες!

Ετσι όταν επιδεικνύονται σχετικά έγγραφα στον κ. Σίκατσεκ, εκείνος αποκαλύπτει: «Πέραν των προμηθειών στη σύμβαση 8002 (περίπου 8% του κύκλου εργασιών, σύμφωνα με πληροφορίες του Χριστοφοράκου) προβλεπόταν το 2% του τζίρου της COM (τμήματος τηλεπικοινωνιών) για πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Ο τρόπος δράσης είχε ως ακολούθως: Ο κ. Χριστοφοράκος πήγαινε στον κ. Κουτσενρόιτερ με έναν φάκελο με την απαραίτητη αιτούμενη πληρωμή προμήθειας και την τράπεζα συνεργασίας με την παράκληση να μου τον μεταβιβάσει και να προβώ στη σχετική εντολή εμβάσματος. Η τράπεζα συνεργασίας ήταν πάντα η ΑΒΝ AMRO στο Μονακό, με κάτοχο του λογαριασμού την Placid Blue Corporation».

Ακολουθεί επίδειξη από τους Γερμανούς φύλλου, που είναι χειρόγραφο έγγραφο του Χριστοφοράκου, με την διεύθυνση της τράπεζας και ένα ποσό 1.699.660 ευρώ!

Αλλη σελίδα καταγράφει τον συνολικό τζίρο του κύκλου εργασιών στη χώρα μας σε 83.483.000 ευρώ, ενώ προκύπτει και το ποσοστό του 2%, που έχει δοθεί σε πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με την προηγούμενη κατάθεση Σίκατσεκ! Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι χειρόγραφο χαρτί σημειώσεων του Χριστοφοράκου σημαίνει ότι έγινε παραγγελία για τον ΟΤΕ συνόλου 68.817.771 ευρώ και το 2%, 1.376.000 ευρώ, δόθηκαν σε πολιτικούς και μάλιστα αυτές οι πληρωμές έγιναν μετά το 2003!

Μεταξύ αυτών των πληρωμών από την Placid Blue καταγράφεται και το γνωστό έμβασμα των 200.000 ευρώ στον Μ. Κάτσικα και σε λογαριασμό του στην Ελβετία τον Οκτώβριο του 2003, όπως αποκάλυψε η «Ε». Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ανακριτές αναζητώνται και οι παραλήπτες της άλλης υπεράκτιας εταιρείας , που βρέθηκε στις πληρωμές της Placid (Sandybury Investments LTD) και φαίνεται να σχετίζεται με τον επιχειρηματία Μ. Παπαδογιαννάκη.

Από τον πίνακα των πληρωμών προκύπτει και άλλη χειρόγραφη καταγραφή του Μ. Χριστοφοράκου του λογαριασμού της άλλης «μαύρης» εταιρείας πληρωμών της Fairways στην τράπεζα UBS, στην Ελβετία! Αυτή -σύμφωνα με τον Σίκατσεκ -«εστάλη από το Χριστοφοράκο σε αυτόν για να προβεί στις αντίστοιχες πληρωμές για το πρόγραμμα Ολυμπιακοί Αγώνες 2004».

Παραστατικό πληρωμής 300.000 ευρώ εμφανίζεται στη συνέχεια με άγνωστο αποδέκτη, φέρει όμως την ένδειξη G, Greece, δηλαδή, Ελλάδα. Ακολουθούν και άλλες πληρωμές περί το 2000, που σύμφωνα με τον Σίκατσεκ αποδίδονται στον Πρ. Μαυρίδη...

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ / E

i-reportergr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: