Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ζορμπάς στους δημοσιογράφους: 'Αφησαν τον Χριστοφοράκο να φύγει...



Αιχμές με το καλημέρα σας για την Δικαιοσύνη άφησε λίγο πριν μπεί να καταθέσει στην Εξεταστική για την Siemens o πρώην εισαγγελέας, Γιώργος Ζορμπάς.
Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Ζορμπάς κατηγόρησε την ...
Δικαιοσύνη οτι καθυστέρησε να κινήσει τις διαδικασίες για την απαγόρευση εξόδου του Μιχάλη Χριστοφοράκου από τη χώρα.

Ο κ. Ζορμπάς , ο οποίος θα καταθέσει και με την ιδιότητα του πρώην Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (επί Ν.Δ.) δήλωσε επίσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως το έργο του C4i έπρεπε να δοθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και… «παρανόμως» το Πεντάγωνο.

Η κατάθεσή του αναμένεται με ενδιαφέρον σε σχέση και με την ιδιότητα τους ως Επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος, αφού είχε ερευνήσει το σκάνδαλο της Siemens και είχε ζητήσει μάλιστα το άνοιγμα συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών…

Οι εργασίες της Εξεταστικής θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 Ιουλίου, θα ακολουθήσουν διακοπές και τα μέλη της Επιτροπής θα επιστρέψουν στο έργο τους στις 23 Αυγούστου με την επανέναρξη των εργασιών των θερινών τμημάτων της Βουλής.

Όλα δείχνουν πως πριν οι βουλευτές ξεκινήσουν τις θερινές διακοπές θα πάρουν κατάθεση από δύο τουλάχιστον πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τους πρώην υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη και Χρήστο Βερελή.

Τέλος, το ταξίδι κλιμακίου της Εξεταστικής στο Μόναχο προκειμένου να εξεταστούν οι διαχειριστές των «μαύρων» ταμείων της μητρικής Siemens κ.κ. Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ, αναβλήθηκε για μετά το καλοκαίρι, ενώ σε πολύ καλό σημείο είναι και η επαφή με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και πλέον, περισσότερο από ποτέ, δεν θεωρείται απίθανο να δώσει κατάθεση και ο πρώην ισχυρός άντρας της Siemens Hellas.

http://www.newsit.gr

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: