Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κυβέρνηση στα ίχνη "δικαστικής χούντας"!

.i-reportergr

Στα ίχνη «δικαστικής χούντας», η οποία, προς το παρόν, προσπαθεί να ελέγξει και να κατευθύνει τις εξελίξεις γύρω από τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η κυβέρνηση. Η όλη υπόθεση παραπέμπει στις πιο σκοτεινές σελίδες της ελληνικής Δικαιοσύνης, στη «χούντα των Δικαστών» υπό τον Κωνσταντίνο Κόλλια, ο οποίος, αργότερα, έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της χούντας των συνταγματαρχών, οι οποίοι κατέλυσαν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Η επόμενη προσπάθεια συγκρότησης «δικαστικής χούντας» έγινε το 1985, αμέσως μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο την ηθική, πολιτική και φυσική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου. Της ομάδας δικαστών που συνέδραμε, τότε, την προσπάθεια Μητσοτάκη και ορισμένων ισχυρών παραγόντων της ελληνικής οικονομίας, ηγήθηκε ο τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο οποίος είχε θέσει ως προσωπικό του στόχο να στείλει στη φυλακή τον Ανδρέα.

Ανάλογη είναι η κίνηση η οποία υπέπεσε στην αντίληψη της κυβέρνησης. Το σημαντικότερο στην περίπτωση αυτή είναι ότι παρών ήταν και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ. Και το ερώτημα είναι αν γνώριζε ο Αντώνης Σαμαράς την παρουσία του συγκεκριμένου στελέχους του κι αν μετείχε στην εν λόγω σύναξη με την άδειά του.

Η «σύναξη» έγινε την περασμένη Τρίτη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στην οποία μετείχαν και οι δημοσιογράφοι, σε σπίτι γνωστού δικαστικού, ο οποίος χρημάτισε προϊστάμενος και έχει πολύ στενή συγγενική σχέση με πρώην κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, το οποίο είναι ευρέως γνωστό για τις ακροδεξιές πολιτικές του θέσεις και απόψεις.

Παρόντες ήταν πρώην και νυν ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Δικαιοσύνης, άτομα που πέρασαν από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, αλλά και ορισμένοι επικεφαλής ερευνών για υποθέσεις τις οποίες ερευνά η Βουλή με τις Εξεταστικές Επιτροπές. Τα περισσότερα από τα άτομα που μετείχαν στη σύναξη, ήταν στην ομάδα των δικαστών που χειρίσθηκαν τα σκάνδαλα της καραμανλικής περιόδου και έκαναν τα πάντα για να συγκαλύψουν όλες αυτές τις υποθέσεις μέχρι να οδηγηθούν σε παραγραφή.

Μετείχαν πρώην επικεφαλής του Αρείου Πάγου, ένας εκ των οποίων μεθόδευσε κατά τις καταγγελίες της, τότε, αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης, όλους τους χειρισμούς της υπόθεσης Siemens, που έδωσε τη δυνατότητα σε Χριστοφοράκο και Καραβέλα, να φύγουν στο εξωτερικό, ώστε να είναι τρομακτικά δύσκολο στη Βουλή, αλλά και σε όποια δικαστική έρευνα να φθάσει στην αλήθεια.

Όλοι αυτοί έχουν το θράσος να συναντώνται για να προβούν σε νέες μεθοδεύσεις. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν και στελέχη της Δικαιοσύνης τα οποία χειρίζονται συγκεκριμένες υποθέσεις σκανδάλων, οι οποίες ερευνώνται από Εξεταστικές Επιτροπές και στις οποίες οι ίδιοι ερευνούν τις ίδιες υποθέσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς γίνεται προσπάθεια παρασκηνιακής μεθόδευσης των εξελίξεων σε σχέση με τα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών, ώστε να μην υπάρξουν παραπομπές και καταδίκες στελεχών των πρώην κυβερνήσεων. Ενόψει όλων αυτών η κυβέρνηση πρέπει να πάρει έγκαιρα τα μέτρα της, απομακρύνοντας, κατ΄ αρχήν, από τη θέση τους όσους χειρίζονται συγκεκριμένες υποθέσεις σκανδάλων, ή να τους αφαιρέσει τους φακέλους και να αναθέσει τις υποθέσεις σε λιγότερο εξαρτώμενα ή επιρρεπή πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:
Ανησυχία και ερώτηση στη βουλή για τη «δικαστική χούντα»


Δεν υπάρχουν σχόλια: