Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο


.i-reportergr

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου, όπου εξελίσσονται οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, παραμένει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Μετά τη συμμετοχή του στις παράλληλες συνεδριάσεις των θεματικών Εργαστηρίων, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται με συνεργάτες του στο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του Εθνικού Συμβουλίου γραφείο του, στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Τάε Κβο Ντο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται, μεταξύ άλλων, σύσκεψη των Γραμματέων Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σ. Ξυνίδη.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε και παρακολούθησε τα πέντε Εργαστήρια με τίτλο: “Παιδεία και Μεταρρυθμίσεις”, “Κοινωνικό Δίχτυ Προστασίας”, “Ποιότητα και Αποτελεσματικότητα του Συστήματος Υγείας», “Βιώσιμη Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα» και «Αναμόρφωση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης».

Στο καθένα από τα Εργαστήρια μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, ενώ συντόνισαν οι αρμόδιοι Γραμματείς Τομέων του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στο Εργαστήρι για την παιδεία, ομιλητές ήταν η υπουργός και οι υφυπουργοί Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ά. Διαμαντοπούλου, Ε. Χριστοφιλοπούλου και Γ. Πανάρετος. Για το κοινωνικό κράτος στην πρόκληση της οικονομικής κρίσης μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδος, η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φ. Γεννηματά και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.

Για την αναμόρφωση του κράτους σε συνδυασμό με τον «Καλλικράτη», ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Δικαυβέρνησης Γ. Ραγκούση.

Μεταξύ των ομιλητών για την αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ, ήταν η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Ξενογιαννακοπούλου και ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ Χαράλαμπος Οικονόμου.

Επιπλέον, για θέμα ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας τοποθετήθηκαν οι: Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος.

Αργότερα, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Σ. Ξυνίδης, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλ. Μόσιαλος, ο πρόεδρος του ΙΝΕΠ Αλέξης Κόκκος και οι συντονιστές των Εργαστηρίων θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα από των θεματικών συνεδριάσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: