Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σαμαράς : "Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες"

Δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στα Αμπελάκια

protothema.gr

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τα Αμπελάκια της Λάρισας.

«Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες. Προτείνουμε συγκεκριμένες, χειροπιαστές λύσεις για την έξοδο από την κρίση για ανάπτυξη και ευημερία», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η πρότασή μας στηρίζεται σε ιδιαιτερότητες εθνικές, τις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας πλεονεκτήματα», πρόσθεσε.

Κάνοντας λόγο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε δύο ζητούμενα: την ανταγωνιστικότητα και τη διάχυση των ευκαιριών, «δύο στοιχεία», όπως είπε, «αυτονόητα παντού αλλού, αλλά απαγορευμένες λέξεις, τις τελευταίες δεκαετίες, στην Ελλάδα».

«Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει στον πολιτικό κόσμο έναν εκβιασμό συνενοχής, να ψηφίσουμε όλοι το μνημόνιο, μερικοί υπέκυψαν, άλλοι αρνηθήκαμε γιατί θέλουμε να υπάρχει δικαίωμα στο όνειρο, στην ελπίδα», υπογράμμισε.

«Η λύση που προτείνουμε, εμείς στη ΝΔ, σήμερα, δεν περιορίζεται σε μια λογική φοροεισπρακτική και μόνο -όπως είναι αυτή του Μνημονίου- που βυθίζει την αγορά στα λουκέτα, την ανεργία, σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης. Δεν θεωρώ «μονόδρομο» το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πως θα μας σώσουν, το πώς θα μας κυβερνήσουν οι δανειστές. Θέλουμε εξυγίανση του κράτους, της οικονομίας, να μειώσουμε δραστικά τα χρέη. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική. Πρωτοπόρο και παράδειγμα προς μίμηση. Όχι ένα ταπεινωμένο επαίτη δανεικών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές να σκεφτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: