Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ


Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την Παρασκευή, για τη ρύθμιση σχετικά με την περαίωση...


Από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι η περαίωση είναι μία «κακή πρακτική», πρόσθεσε ότι η σχετική ρύθμιση που προωθείται δείχνει πως είμαστε μακριά από την επίτευξη των στόχων για τα δημοσιονομικά και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών περισσότερη αποτελεσματικότητα, οργάνωση και συντονισμό.

Ο Κώστας Γείτονας χαρακτήρισε τη ρύθμιση «άδικη», λέγοντας, πάντως, ότι θα τη στηρίξει ως «αναγκαίο κακό», ενώ ο Κώστας Καρτάλης υπογράμμισε ότι «η περαίωση δεν στέλνει θετικό μήνυμα».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι η ρύθμιση «ευνοεί τους φοροφυγάδες» και όχι τους συνεπείς φορολογούμενους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο της ρύθμισης, χωρίς κάποια ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με όσα είναι ήδη γνωστά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι από το 2011 «σταματά να υπάρχει ανέλεγκτη χρήση», ότι έρχεται νέο πλαίσιο για τη φορλογική δικαιοσύνη, πως οι φορολογικές υπηρεσίες θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στοχευμένους, δειγματοληπτικούς ελέχγους, ενώ θα αποκλειστεί η δυνατότητα «συναλλαγής» των φορολογικών μηχανισμών με τις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε δηλώσει ότι «όσοι εντάχθηκαν στην αυτοπεραίωση έως το 2007, δεν θα ενταχθούν τώρα, εκτός εάν έχουν ελεγχθεί από την Εφορία» και εμφανίστηκε θετικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μείωσης της προκαταβολής και αύξησης των δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: