Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Θα δώσουν 2,3 δισ. για την απασχόληση

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους


http://img.protothema.gr/

Η εκτόξευση της ανεργίας και ο φόβος να πυροδοτηθούν ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις κινητοποιεί την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την απασχόληση με κάθε δυνατό μέσο. Προς τούτο θέτει επί τάπητος μέτρα και πολιτικές, που θα δώσουν ώθηση στον τομέα αυτό, ενώ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ποσό 2,3 δισ. ως κίνητρα για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίες.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε για σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων και αρμοδίων υπουργών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, θα τεθεί επί τάπητος το «ευρύ οπλοστάσιο μέτρων» που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην απασχόληση, και θα αναληφθούν αμοιβαίες δεσμεύσεις.

Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι πρόκειται για 17 προγράμματα στήριξης, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή αφορά σε 400.000 εργαζόμενους.

Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 660.000, καθώς θα αφορά ανθρώπους για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, τους νέους κλπ.

Στη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι, θα συμμετέχουν οι πρόεδροι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: