Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Συγχωνεύστε ΕΡΤ και Κανάλι της Βουλής!

“Εντολή” Προβόπουλου για μάζεμα των δαπανών


http://img.protothema.gr/
Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνο στέλνει με την ενδιάμεση έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ζητεί να συγχωνευεθούν σε έναν ή το πολύ σε δύο οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στην έκθεση επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι από δημοσιονομικής πλευράς παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί, δηλαδή ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, “Πρίσμα” καθώς και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής.

“Οι τηλεοπτικοί αυτοί σταθμοί όχι μόνο είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Μάλιστα, ο διοικητής της Τ.τ.Ε. εκτιμά ότι θα ήταν σκόπιμο οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί να συγχωνευθούν σε έναν ή δύο και να καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους με έσοδα από διαφημίσεις, όπως συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Μάλιστα, προτείνεται το σημερινό έσοδο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Θυμίζουμε εδώ ότι το θέμα της εισφοράς υπέρ ΕΡΤ και του τρόπου αξιοποίησής της έχει δημιουργήσει τριβές μεταξύ του κ. Γερουλάνου και της κας. Τίνας Μπιρμπίλη, καθώς η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει επιδιώξει μέρος της να εισπράττεται υπέρ της ενίσχυσης των έργων που σχετίζονται με την “πράσινη” ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: