Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

“Σε πανικό ο Παπανδρέου, εκβιάζει την κοινωνία”

Μας έκαναν δώρα πρωθυπουργός και Μητσοτάκης, λέει η Ρηγίλλης


http://img.protothema.gr/
Σε προσπάθεια του πρωθυπουργού να εκβιάσει την κοινωνία για να αποφύγει την ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αποδίδει η Ρηγίλλης την διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες και προσθέτει ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι σε πανικό γιατί η πολιτική του μνημονίου δεν προχωρά και θα αποδοκιμαστεί στις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά από την Θεσσαλονίκη όπου περιοδεύει σήμερα: «Πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός βέβαιος για την ήττα του απειλεί τον λαό και εκβιάζει. Του θυμίζω ότι στη Δημοκρατία μας όταν έχουμε εκλογές ο λαός στέλνει μηνύματα δεν δέχεται εκβιασμούς. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανάπτυξης».

Η Ρηγίλλης πάντως προβληματίζεται για το «που το πάει ο κ. Παπανδρέου και αν είναι πράγματι αποφασισμένος να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές». Έχει σημασία ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν αισθάνεται έτοιμη για κάλπες ένα χρόνο μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι «δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

Μετά την συνέντευξη πάντως προσπαθούν να εμφανίσουν ότι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη το πρωί ο πολιτικός σχεδιασμός με non paper πρόβαλλε ότι «αν ο κ. Παπανδρέου υλοποιήσει την απειλή του η ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει νικηφόρα την μάχη».

Τα στελέχη του κόμματος που έκαναν δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο γραμματέας Προγράμματος κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Θεόδωρος Καράογλου μίλησαν για «μπλόφα του πρωθυπουργού όσον αφορά την απειλή των εκλογών αλλά και για πολιτική γκάφα».

Παρά τον προβληματισμό πάντως που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια η Ρηγίλλης προσπαθεί να εμφανίζεται ψύχραιμη. Συνεργάτης του προέδρου του κόμματος έλεγε την Τρίτη το πρωί: «χθες το βράδυ μας έκαναν δύο δώρα, το ένα ήταν η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου και το άλλο οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Εμείς συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας. Ο επικοινωνιακός μας σχεδιασμός δεν αλλάζει».

Η Ρηγίλλης προσπαθεί να υποβαθμίσει τις διαστάσεις της παρεμβάσεις Παπανδρέου και γι αυτό εκτός από την σύντομη δήλωση Σαμαρά τις απαντήσεις στον πρωθυπουργό έχει αναλάβει ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Στο ηγετικό επιτελείο της ΝΔ συζητήθηκε γενικότερα πως θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Σαμαράς και συγκεκριμένα αν θα έπρεπε να δώσει και εκείνος διακαναλική συνέντευξη ή συνέντευξη Τύπου. Προς το παρόν αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα και να δώσει ο κ. Σαμαράς τρεις ξεχωριστές συνεντεύξεις σε αντίστοιχα μεγάλα κανάλια.

Κανένα σχόλιο για Μητσοτάκη

Τη ΝΔ απασχολεί και η παρέμβαση του επίτιμου προέδρου του κόμματος κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος στήριξε τον πρωθυπουργό και αποδοκίμασε τον κ. Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει πρόταση για την χώρα. Ο κ. Καράογλου δήλωσε ότι «δεν μπορεί κάθε φορά που ο κ. Παπανδρέου έχει δυσκολίες ο κ. Μητσοτάκης να τον στηρίζει με δηλώσεις του. Θα πρέπει να επιληφθούν τα όργανα του κόμματος».

Από την Ρηγίλλης πάντως συμφωνούν ότι «σκοπός του κ. Μητσοτάκη είναι να βάλλει πλάτη για τον κ. Παπανδρέου και να ενισχύσει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο εγχείρημά της» λένε ότι δεν σκοπεύουν να πάρουν μέτρα εναντίον του κ. Μητσοτάκη. «Εκτίθεται μόνος του με αυτά που λέει, δεν χρειάζεται να πάρουμε εμείς μέτρα εναντίον του» έλεγαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: