Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

"Ο ελληνικός λαός στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα"


"Το μήνυμα μας είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, της πορείας οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας μας, αλλά και της βούλησης όλων μας να συνεχίσουμε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, για να μπορεί η Ελλάδα να είναι μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς", δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

"Εμείς ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και σήμερα συζητιέται αυτό το πολύ μεγάλο θεσμικό πρόταγμα", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. "Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις που γίνονται για τις κυρώσεις, εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν ήδη κυρώσεις στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, μπορούν να ενισχυθούν, αλλά η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου, είναι κάτι για το οποίο εμείς είμαστε αρνητικοί", ξεκαθάρισε.

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή της Συνθήκης, είπε ότι δεν έχουμε καταρχήν καμία αντίρρηση, θα είναι θετικό να περιβληθεί αυτός ο μηχανισμός μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Συνθήκης, αλλά αυτό όμως δεν πρέπει να προδικάσει τις θέσεις που η κάθε χώρα, το κάθε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει.

Πολ Ρασμούσεν

Την πλήρη υποστήριξη του στον Γ. Παπανδρέου στην προσπάθεια την οποία καταβάλλει για τη δημιουργία ενός πραγματικού μηχανισμού στήριξης των χωρών που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Ρασμούσεν.

Ο κ. Ρασμούσεν χαιρέτησε ακόμη τις προσπάθειες του πρωθυπουργού ώστε να διασφαλιστεί ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη, και όχι μόνο στη βελτίωση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: