Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση της παρουσίασης της Ιδρυτικής Διακήρυξης του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών» με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Αλίρη. Περισσότερα από 2.000 άτομα από όλες τις περιοχές και των τριών δήμων (Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας) έδωσαν το παρών, αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κατακλύζοντας την αίθουσα του "RoseGarden" ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ήταν αναγκασμένοι να μείνουν έξω από την αίθουσα, καθώς στο εσωτερικό δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος.

«Μαζί θα τα καταφέρουμε»
Στην ομιλία της η κ. Αλίρη τόνισε ότι η φιλοδοξία του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών» είναι να γυρίσει επιτέλους σελίδα ο νέος δήμος. « Πρέπει να σπάσουμε το κατεστημένο της περιοχής. Να αποδείξουμε πως κανένας δήμος δεν είναι καταδικασμένος σε υπανάπτυξη και σε υποβάθμιση επειδή η τοπική διαπλοκή είναι ισχυρή. Να αποδείξουμε πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση, πολιτικά προοδευτική, σύγχρονη, με προγραμματική πληρότητα, πρόταση με αυθεντικό ενδιαφέρον για τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αλίρη εξήγγειλε «τις νέες ιδέες, για μια άλλη αυτοδιοίκηση, μακριά από τοπικιστικά μικροσυμφέροντα, από πελατειακές νοοτροπίες ετών, από συστήματα εξουσίας και διευθετήσεων, από ανορθολογικές και σπάταλες επιλογές και από απουσία σχεδιασμού». «Αν στο τιμόνι των νέων δήμων βρεθούν ξανά άνθρωποι που εκφράζουν παγιωμένα συστήματα εξουσίας, πελατειακά δίκτυα, διευθετήσεις ημετέρων, τότε θα έχουμε και πάλι μία από τα ίδια. Η συγκυρία επιβάλει ανανέωση. Νέοι άνθρωποι στο τιμόνι του νέου δήμου. Νέοι στις ιδέες, στις απόψεις, στις πρακτικές», σημείωσε.

Η κ. Αλίρη αναφέρθηκε στο όραμά της για την τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι θέλει «να δώσει ελπίδα, όραμα, και ρεαλιστική διέξοδο στους συνδημότες της». Ενώ, δεσμεύτηκε ενώπιον των παρευρισκομένων «με ένα συμβόλαιο τιμής με τους συνδημότες της» υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί με τη βοήθεια των συμπολιτών της να κάνει το νέο δήμο Ωραιοκάστρου «υπόδειγμα τοπικής αυτοδιοίκησης». «Έχω γνώση και εμπειρία από την ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πάνω από όλα όμως έχω την διάθεση να προσφέρω. Έχω την διάθεση να εργαστώ, να αγωνιστώ. Έχω την διάθεση να παλέψω», τόνισε χαρακτηριστικά.


Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε μέρος του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών» ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας Μ. Μπόλαρης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ της Β΄ Θεσσαλονίκης, Π. Κουκουλεκίδης, ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ της περιφερειακής Γ. Γεράκης, καθώς επίσης κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μαζεύτηκε χτες στο ''Rose Garden''. Σε μια αίθουσα που αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους παρευρισκόμενους. Πολλοί ήταν αναγκασμένοι να μείνουν έξω από την αίθουσα καθώς στο εσωτερικό δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος.
Ιδρυτική Διακήρυξη της παράταξης "Κοινωνία Πολιτών'' και παρουσίαση μεγάλου μέρους των ψηφοδελτίων. Πλήθος κόσμου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες γέμισε τον χώρο, γέμισε με ελπίδα και αισιοδοξία για την νίκη στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: