Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Την όμορφη γειτονιά της Αγίας Eιρήνης επισκέφτηκε την Τετάρτη 11 Οκτώβρη,

η υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου, κα Έλενα Ζέρβα και μίλησε στους

κατοίκους, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Με σύμμαχο ακόμα και τον καιρό, (δεν έβρεξε παρά μετά το τέλος της ομιλίας της υποψήφιας Δημάρχου), η Έλενα Ζέρβα καυτηρίασε την απαξίωση και την αδράνεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κ. Τσίρου, αλλά και των προγενέστερων δημοτικών αρχών, που κινήθηκαν στα ίδια πλαίσια και είχαν την ίδια ψηφοθηρική λογική.

Η υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου, που γνωρίζει τα χρόνια θέματα του Δήμου και επί μία τετραετία μάχεται για την επίλυσή τους, τόνισε ότι «τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί, δεν είναι, όμως άλυτα. Ως παράταξη, επί τέσσερα χρόνια, έχουμε καταγράψει και προσδιορίσει ό,τι απασχολεί τους συμπολίτες μας και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για λύση των μικρών και μεγάλων θεμάτων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Ζέρβα στο θέμα των δρόμων της περιοχής, «που έχουν γίνει θέμα εμπαιγμών, πολιτικής ομηρίας, ψεύδους, πολιτικής ανικανότητας, τωρινών και προηγούμενων, Δημοτικών Αρχών. Οι λύσεις που δίνουμε, αφορούν, την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε μελέτες «κατά παραγγελία», που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Δεσμεύτηκε ξεκάθαρα, η κα Ζέρβα για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερα η Αιγοσθένων θα γίνει ήπιας κυκλοφορίας και κατά την έναρξη και λήξη της σχολικής χρονιάς, θα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα επί της οδού, σε συνεργασία με την αστυνομία και θα αυξηθούν οι σχολικοί φύλακες. Προέχει η ασφάλεια των παιδιών και είμαι αδιαπραγμάτευτη!»

Στη συνέχεια, η υποψήφια Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα του Παλαί, τονίζοντας: «το Παλαί θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό, αθλητισμού και πολιτισμού! Κάθε άλλη λύση, θα μας βρει αντιμέτωπους ως δημοτική αρχή, με συμπαραστάτες, όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της πόλης!».

Ενώ για το χώρο της Ηνιόχου είπε: «η Ηνιόχου θα γίνει πλατεία, πάρκο κοινωνικής προσφοράς και ανακούφισης των πολιτών και των παιδιών στις ελεύθερες ώρες» .

Κατήγγειλε τον κ. Τσίρο για την αδιαφορία και την πελατειακή λογική με την οποία υποβάθμισε την ποιότητα ζωής των πολιτών του Γαλατσίου και οδήγησε το Δήμο στη χρεοκοπία, αλλά και την αντιπολίτευση, που, αφού ήταν απούσα για τέσσερα χρόνια, όψιμα θυμήθηκε να ζητήσει επανεκκίνηση για το Γαλάτσι(!) και κάλεσε τους πολίτες στις 7 Νοέμβρη να τους στείλουν στο περιθώριο της ιστορίας, ως μια θλιβερή παρένθεση στα δημοτικά δρώμενα της πόλης .

«Το Γαλάτσι, κύριοι, χρειάζεται νέα Δημοτική Αρχή, όχι επανεκκίνηση!», είπε η κυρία Ζέρβα και εισέπραξε την ενθουσιώδη συμφωνία του κόσμου, που, όση ώρα διαρκούσε η ομιλία, δεν έπαυε να χειροκροτεί και να δείχνει τη συμπαράστασή του και τη στήριξή του στην υποψήφια Δήμαρχο και το συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών Πράσινο Γαλάτσι»!

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Έλενα Ζέρβα στις ομάδες εκείνες, που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό την οικονομική κρίση και στους οποίους σκοπεύει να προσφέρει κάθε δυνατή , ανθρώπινη , κοινωνική και αξιοπρεπή βοήθεια: «δεσμεύομαι να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ βοήθειας και εθελοντισμού και παράλληλα, σε συνεργασία με τις ενορίες της πόλης μας, την Αγία Ειρήνη και την Αγία Γλυκερία, να συμπράξουμε σε ένα ευρύτερο πεδίο δράσης, αγάπης και αλληλεγγύης».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τον αγώνα της μεγάλης ανατροπής: «έναν αγώνα για τα αυτονόητα, που δυστυχώς μας έχουν στερήσει, οι μέχρι σήμερα Δημοτικές Αρχές. Όλοι μαζί, μπορούμε καλυτέρα και θα αλλάξουμε την πόλη μας και θα αλλάξουμε τη ζωή μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: