Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς...


Του Γιάννη Θ. Πολίτη

Εδώ και δύο χρόνια, από το 2008, το Υπουργείο Παιδείας χρωστάει οδοιπορικά και δεδουλευμένα σε επιμορφωτές και επιμορφούμενους της εισαγωγικής επιμόρφωσης. Δεν έχει πληρώσει ούτε το 2008, ούτε το 2009. Τα λεφτά όμως τα έχει πάρει από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Πού πήγανε; Φέτος ξανακάλεσε τους επί δύο χρόνια απλήρωτους να ξαναδουλέψουνε, προφανώς πάλι τσάμπα. ΝΤΡΟΠΗ.
Να σημειωθεί πως οι πληρωμές αυτές ήταν υποχρεώσεις της τωρινής ηγεσίας. Οι προηγούμενες πληρώνανε κανονικά. 82 εκατομμύρια πήρε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο από την Ευρώπη για προγράμματα και δεν έχει πληρώσει εδώ και...
δύο χρόνια. Το Υπουργείο τί κάνει; Κοιμάται;
Επίσης έχει αφήσει απλήρωτους τους εξεταστές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας του Μαϊου. Μιλάμε για γελοία ποσά, για τα οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα πως θα έχουμε και περικοπές. Φυσικά τον Μάϊο που πήγαμε να δουλέψουμε δεν το ξέραμε αυτό. Πάλι τα λεφτά τα έχει πάρει από τα εξέταστρα των υποψηφίων. Πού είναι τα λεφτά; Τώρα μας καλεί να δουλέψουμε σε δύο εβδομάδες πάλι απλήρωτοι και χωρίς να γνωρίζουμε ποιές είναι οι αμοιβές και αν θα πληρωθούμε ποτέ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ. Να κάνει τις εξετάσεις η Διαμαντοπούλου και η ομάδα της, που τα έχουν κάνει μπάχαλο φέτος και δεν λειτουργεί τίποτα.
Απλήρωτους έχει αφήσει και όλους τους αναπληρωτές που προσέλαβε για να καλύψει κενά. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή την στιγμή στα σχολεία τους με δικά τους έξοδα χωρίς να ξέρουν τον μισθό τους και εάν και πότε θα πληρωθούν.
Μιλάμε για ένα ΑΙΣΧΟΣ. Πού πηγαίνουν τα χρήματα των αμοιβών μας; Στους συμβούλους, τις κουρτίνες και τα άχρηστα έργα που πληρώνετε; Για μία ακόμη φορά έχετε αναθέσει πανάκριβες μελέτες, οι οποίες έχουν ξαναγίνει και ξαναγίνει για να τρώνε τα τσιράκια σας. Για πόσο ακόμη νομίζετε πως οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουμε τσάμπα για να πουλάει μούρη η Υπουργός πως όλα βαίνουν καλώς; Ντροπή και αίσχος.
Πληρώστε ΤΩΡΑ τις υποχρεώσεις σας. Εσείς του Υπουργείου τους δασκάλους των παιδιών σας και τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων τους τα αφήνετε απλήρωτα; Να βρείτε πού πήγαν τα κονδύλια, πού πήγαν τα εξέταστρα και γιατί είμαστε ακόμη απλήρωτοι. Και μην βγείτε να πείτε πάλι τα ψέμματα σας περί χρημάτων που έχετε στείλει κτλ, γιατί ξέρετε πολύ καλά πως φράγκο δεν δώσατε για αυτά που σας λέω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: