Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Tα παίρνει πίσω τώρα για τις δωροδοκίες της Siemens o Σίκατσεκ...


Ανακάλεσε την κατάθεσή του ενώπιον του κλιμακίου της Eξεταστικής Eπιτροπής της Βουλής, ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, κατά τη δεύτερη επίσκεψη του κλιμακίου των βουλευτών στο Μόναχο προχθές, τους γνωστοποιήθηκε από την εισαγγελέα κ. Μπόιμλερ ότι με γραπτή του δήλωση ο Σίκατσεκ, τέσσερις ημέρες μετά την κατάθεσή του, υποστήριξε πως παρερμηνεύτηκαν όσα κατέθεσε και ότι...
ο ίδιος ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι η Siemens είχε γνώση των δωροδοκιών.
Παίρνει πίσω, όσα εννοούσε για τις μυστικές πληρωμές στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Βαλυράκης, κρίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό φαίνεται να έχει θορυβηθεί η γερμανική πλευρά από τις διαδικασίες περί οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος που έχει κινήσει η ελληνική πλευρά.
H Επιτροπή θα ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής παράταση ενός μηνός για να καταλήξει ως τις 15 Δεκεμβρίου σε πόρισμα, ενώ για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο νέο ταξίδι στο Μόναχο για την εξέταση του τελευταίου μάρτυρα, του συνδιαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Μίχαελ Κουτσενόϊτερ. Ακολούθως η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα 15 του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: