Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Παραλύει» η Αθήνα

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι αποφάσισαν μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα «παραλύσουν» την Αθήνα από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

«Παραλύει» η Αθήνα

Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου των Σωματείων αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, με αιχμή την ανακοίνωση των περικοπών των αποδοχών τους.

Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, γεγονός που α
Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας σε όλα τα μέσα την Κυριακή 12 του μήνα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον Χολαργό.

Επίσης για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται:

  • 24ωρη απεργία την Τρίτη 14 του μήνα.
  • Στάσεις εργασίας σε όλα τα μέσα πλην των λεωφορείων την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου για όλη την ημέρα, πλην του διαστήματος από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.
  • 24ωρη απεργία την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Η αρχή των κινητοποιήσεων διαρκείας, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα, θα γίνει μεθαύριο. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που ο κλάδος κινητοποιείται Κυριακή, αλλά η απόφαση ελήφθη επειδή τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανοίξουν και τα εμπορικά καταστήματα.

Συμπαράσταση
Ταυτόχρονα αποτελεί, σύμφωνα με τους εργαζομένους, και μία απάντηση στο υπουργείο Υποδομών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων και κλείσιμο της οδού Πανεπιστημίου για τα ΙΧ τις ίδιες ώρες. «Η κινητοποίηση της Κυριακής αποφασίστηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στους εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι εξαναγκάζονται να εργαστούν» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΘΕΛ, Γιάννης Κουλουμπαρίτσης.

Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά την Κυριακή προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν ορισμένες διαφωνίες. Μέρος του κλάδου ζητούσε την εξαγγελία 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, πρόταση με την οποία αρκετοί διαφωνούσαν.

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Εξυγίανση, λουκέτο ή ιδιωτικοποίηση

«Οι αστικές συγκοινωνίες ή θα εξυγιανθούν ή θα κλείσουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Αυτό διεμήνυαν χθες κύκλοι του υπουργείου Υποδομών στους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων κινητοποιήσεών τους. «Το 1992 και οι ''νοικοκυραίοι'' δεν είναι τόσο μακρινά και δεν θα τα ξαναζήσουμε. Αν μιλούν για ιδιωτικοποίηση, ας έρθουν να πάρουν τα λεωφορεία από μας» τόνιζε χθες ο πρόεδρος των τεχνικών της ΕΘΕΛ, Αποστόλης Ραυτόπουλος.

Οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών.

ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Τα μέσα θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες ώρες θα είναι ακινητοποιημένα με εξαίρεση τα λεωφορεία που θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας και θα κινηθούν τις υπόλοιπες ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 24ωρη απεργία.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: