Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Κυριάρχησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, καθώς παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις ιεραρχών, κατάφερε να υπερψηφισθεί απο την συντριπτική πλειονότητα των Συνοδικών μητροπολιτών ο οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2011. Οι δέκα απο τους δώδεκα Συνοδικούς μητροπολίτες υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό που κατέθεσε και παρουσίασε ο...
Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αντώνης Ζαμπέλης, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο δέχεται τα «φίλια πυρά» των μητροπολιτών που αμφισβητούν τις επιλογές του κ. Ιερωνύμου.

Ο προϋπολογισμός ύψους 25 εκατομμυρίων τέθηκε πρώτη φορά στα μέσα Νοεμβρίου προς συζήτηση, η οποία όμως σταμάτησε όταν συνοδικοί ιεράρχες εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους για ορισμένους κωδικούς, οι οποίοι αναφέρονταν στην συντήρηση του κτιρίου της Μονής Πετράκη, όπου στεγάζεται και η Ιερά Σύνοδος. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε χθες με την Εκκλησία να φαίνεται οτι αντλεί τον κύριο όγκο των εσόδων της απο μετοχές και ενοίκια ακινήτων. Ταυτόχρονα δαπανά τα μεγαλύτερα ποσά για την συντήρηση ακινήτων, την αποπληρωμή δανείων που έλαβε, μισθούς και την λειτουργία των συνοδικών επιτροπών.

Αξίζει να σημειωθεί οτι τον Αρχιεπίσκοπο στήριξαν μητροπολίτες που προέρχονται απ όλες τις πλευρές της Ιεραρχίας, ενώ οι δύο αρχιερείς που μειοψήφησαν δήλωσαν "επέχω"

Δεν υπάρχουν σχόλια: