Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τα κάλαντα στους αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί υποδέχονται την Παρασκευή συλλόγους και ΜΚΟ για τις καθιερωμένες ευχές και τις τελευταίες δηλώσεις του χρόνου που φεύγει.

Γ.Παπανδρέου: να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία

Τα κάλαντα στους αρχηγούς

Ο Γ.Παπανδρέου επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», στον Κολωνό.

Τα κάλαντα στους αρχηγούς

Με δήλωσή του, στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ. Παπανδρέου έστειλε «μήνυμα σε όλον τον κόσμο για την αλληλεγγύη, την προσφορά στον συνάνθρωπό μας, μήνυμα θαλπωρής και αγάπης, για την προστασία και την ασφάλεια ,ενάντια σε κάθε αποκλεισμό, κάθε ρατσισμό και ενάντια σε κάθε μορφή βίας».

«Να φτιάξουμε και αυτή τη χρονιά που μας έρχεται μια καλύτερη κοινωνία δικαιοσύνης και ανθρωπιάς», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλα τα παιδιά της πατρίδας, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και, παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και τους εθελοντές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Αντ.Σαμαράς: η σκέψη μου σε άνεργους και όσους έκλεισαν επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τα κάλαντα από τον Ποντιακό Σύλλογο Πρέβεζας «Η Νέα Σαμψούντα», αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του συλλόγου που χόρεψαν και ένα ποντιακό χορό, τους έδωσε γούρια για τη νέα χρονιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Σε δήλωσή του ευχήθηκε «Υγεία και αγάπη σε όλους. Σ΄ αυτές τις ώρες ο νους μου είναι κοντά κυρίως σε εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους, που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, που περνούν δύσκολες στιγμές τώρα. Αυτούς σκέφτομαι περισσότερο και από βάθους καρδιάς ας τους ευχηθούμε όλοι.

Να ευχηθούμε στην Ελλάδα να βρει το δρόμο της ανάπτυξης, και στους 'Ελληνες να έχουν πάντα χαμόγελα και αισιοδοξία».

Γ.Καρατζαφέρης: οι Πόντιοι μας διδάσκουν με το φρόνημά τους

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού αναφέρθηκε εκτενώς στον Ποντιακό Ελληνισμό, καθώς τα κάλαντα του τραγούδησαν μέλη από το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ν.Ελλάδος και Νήσων.

«Εσείς οι Πόντιοι είσαστε ίσως το πιο δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού. Είχατε περιπέτειες από δύο τυράννους, τόσο με τον Κεμάλ, όσο και στη συνέχεια με το κομμουνιστικό καθεστώς. Άρα λοιπόν, είστε αυτοί οι οποίοι κρατήσατε όρθια την σημαία του Ελληνισμού.

Σας θεωρούμε ό, τι πιο δυναμικό, ό, τι πιο επίμονο, ό, τι πιο φρέσκο για τον Ελληνισμό. Σας ευχαριστούμε που μας διδάσκετε πολλά με τα τραγούδια σας, με το χορό σας, με το φρόνημά σας».

Λαφαζάνης: Καλή χρονιά με προϋπόθεση την έξοδο από το μνημόνιο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης υποδέχθηκε την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, μέλη της οποίας του τραγούδησαν τα κάλαντα.

Σε δήλωσή του στη συνέχεις, ευχήθηκε «σε όλον τον ελληνικό λαό Καλή Χρονιά, με ειρήνη και κυρίως με υγεία. Να προσθέσω, επίσης, ότι, για να είναι καλύτερη χρονιά το 2011, πρέπει η χώρα να απεμπλακεί από την τρόικα και το μνημόνιο και να αποκτήσει νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους».

Φ.Κουβέλης: αλληλεγγύη σε όσους πλήττονται από τα μέτρα και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μέλη της ΜΚΟ Κλίμακα, που ασχολείται με τη διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την υλοποίηση προγραμμάτων ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφτηκαν επίσης Ρομα από το Ζεφύρι, άστεγοι και ψυχικά πάσχοντες.

Ο κ.Κουβέλης σημείωσε στη συνέχεια ότι «Η αυγή του νέου έτους, βρίσκει τα περισσότερα κοινωνικά στρώματα να συμπιέζονται από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου. Ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την αλληλεγγύη της σε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα δυσβάσταχτα μέτρα και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Θέλουμε, μέσα και από τη σημερινή μας συνάντηση με τα παιδιά και τους φίλους από την Κλίμακα να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης, να δείξουμε την αντίθεσή μας στον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και να ευχηθούμε το 2011 να είναι μια χρονιά ειρήνης των λαών. Με την αλληλεγγύη και τη συστράτευση των πολιτών να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Καλή χρονιά σε όλους».

ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: