Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Αποσύρουν» τον Καραμανλή

Εκτός «εικόνας ΝΔ» και μακριά από τις εσωκομματικές διαδικασίες, τοποθετεί η Ρηγίλλης τον κ. Κ. Καραμανλή. Αυτή τη φορά ωστόσο, τα βέλη κατά του πρώην πρωθυπουργού ήταν... εξ οικείων.

«Αποσύρουν» τον Καραμανλή

Ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, μόνιμο μέλος των κυβερνήσεών του, εξαίρεσε τον πρώην πρωθυπουργό από τη διαδικασία κατάρτισης του νέου προγράμματος της ΝΔ, καταλογίζοντας στον κ. Καραμανλή «λάθη» που δεν μπορούν -όπως είπε- «να προσδιορίσουν την πρόταση του μέλλοντος».

Ο Αντ. Σαμαράς παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το  Χαμόγελο του παιδιού
Ο Αντ. Σαμαράς παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το "Χαμόγελο του παιδιού"

«Η παράταξή μας» -τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Καραμανλή- «έχει κυβερνήσει αρκετά χρόνια. Διαθέτει ανθρώπους που έχουν κυβερνητική εμπειρία και έχουν και τεχνοκρατική εμπειρία από τη διοίκηση.

Τέτοια εμπειρία δεν πρέπει να χάνεται, πρέπει να αξιοποιείται. Δεν πρέπει όμως η εμπειρία των λαθών να προσδιορίζει την πρόταση του μέλλοντος».

Η δήλωση αυτή, η οποία έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης, χθες, του τρόπου κατάρτισης του νέου κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, αποτελεί συνέχεια μιας προσπάθειας δημιουργίας από ορισμένα κομματικά στελέχη ενός «ψυχροπολεμικού κλίματος» που έχει ως στόχο τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Βουλευτές της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Καραμανλή θύμιζαν τις διαρροές που υπήρξαν την τελευταία εβδομάδα -σε εφημερίδες αλλά και ιστοσελίδες- που τον εμφάνιζαν να δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ή ότι απείχε συνειδητά από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επέστρεψε τη Δευτέρα από το Λονδίνο και θα είναι παρών στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στα σχόλια αυτά.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Παρών σε εκδήλωση ανθρωπιάς

Το «παρών» στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στο κέντρο της Αθήνας έδωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς προκειμένου να ενισχύσει και ο ίδιος την προσπάθεια της νεολαίας του κόμματός του για την ίδρυση και λειτουργία 11ου σπιτιού για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντάλλαξε ευχές με τους διοργανωτές της όλης προσπάθειας και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «πολύ ελπιδοφόρο και πολύ ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι στις μέρες αυτές παραμένουν ζωντανές η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη και συνεχάρη την ΟΝΝΕΔ και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος από την πλευρά του επεσήμανε ότι «οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε στις πράξεις. Ολοι οι νέοι της χώρας, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, καλούμαστε να αποτελέσουμε την ελπίδα για τον τόπο. Συνεχίζουμε τη διαδικτυακή καμπάνια μέσω του xmassmiles.gr», συμπλήρωσε.

Γιάννης Σαραντάκος

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: