Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Ιταλία

Μια ιταλική οργάνωση αναρχικών με την ονομασία FAI ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με παγιδευμένα πακέτα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η οργάνωση υπογράφει ως Federazione Anarchica Informale «επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

Η ανακοίνωση βρέθηκε σε μικρό κουτί κοντά σε έναν από τους δύο υπαλλήλους της πρεσβείας, ο οποίος τραυματίστηκε από τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με Ιταλούς συναδέλφους τους, από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προκύπτει ότι τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα που εξερράγησαν στην ιταλική πρωτεύουσα έχουν σταλεί από την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο, τόνισε ότι τα πακέτα «είναι πολύ πιθανόν να εστάλησαν από το εσωτερικό. Η συγκεκριμένη τεχνική των εκρηκτικών πακέτων και φακέλων σχετίζεται άμεσα με τον αναρχικό χώρο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει σειρά ιταλικών αναρχικών οργανώσεων που διατηρούν σχέσεις με Έλληνες, ωστόσο, δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι η αποστολή των πακέτων έγινε από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: