Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ήρθε, είδε και απήλθε άπραγη και προβληματισμένη η Ντόρα


Σε φιάσκο εξελίχθηκε τελικά, όπως το γράψαμε από την Πέμπτη, η πολυαναμενόμενη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στο Νομό Έβρου
Της γύρισαν την πλάτη ακόμη και οι θεωρούμενοι ως δικοί της
Ποια είναι τα στελέχη από τον Έβρο που συμμετέχουν στο νέο κόμμα

Οι στρατιώτες δεν μπορούσαν να... αποφύγουν τη Ντόρα
Τις τελευταίες ημέρες τα παπαγαλάκια διέδιδαν ότι με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στον Έβρο, πολλά τοπικά επώνυμα στελέχη θα προσχωρήσουν στο νεοϊδρυθέν κόμμα και μιλούσαν για σημαντική ενίσχυση της τάσης μετακίνησης μελών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς τη "Δημοκρατική Συμμαχία".
Μας έλεγαν επίσης ότι η επιρροή της Ντόρας στο νομό Έβρου είναι πολύ μεγάλη, καθώς διατηρεί καλή ομάδα συνεργατών και στελεχών που τη στηρίζουν διαχρονικά και η περιοδεία της στο νομό θα ενισχύσει το ρεύμα, που ήδη θεωρείται πολύ καλό για την ίδια...»
Όλα, τα φιλικά προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ κινητοποιήθηκαν για την επίσκεψη της Ντόρας, την διαφήμισαν, την πρόβαλαν, της πήραν αποκλειστικές συνεντεύξεις και αναφερόταν για τις φωτιές που ανάβει στη Ν.Δ. η επίσκεψη Μπακογιάννη στον Έβρο! Διαβάσαμε σε άρθρο της Ιωάννας Παρασχάκη στην εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ:
"Ανησυχία επικρατεί στην τοπική Νέα Δημοκρατία για τις επιπτώσεις της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη στον Έβρο, καθώς οι πληροφορίες μιλούν για σημαντική ενίσχυση της τάσης μετακίνησης μελών και .................
"

Η ΔΕΛΤΑ τηλεόραση αφιέρωσε τις τελευταίες ημέρες αρκετό χρόνο στην επίσκεψη της Ντόρας, στελέχη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» πήγαιναν και ερχόταν στο κανάλι, μας μιλούσαν για το ευνοϊκό ρεύμα που υπάρχει για το κόμμα τους στο νομό, ενώ ο παντογνώστης "δημοσιογράφος" Δημοσθένης Δούκας μας προετοίμαζε για το κύμα προσχωρήσεων στελεχών της Ν.Δ. στο κόμμα της Ντόρας.

Ακόμη και το γνωστό blog της Κομοτηνής Piazza del Poppolo αφιέρωσε αρκετές αναρτήσεις στην επίσκεψη της Ντόρας στον Έβρο, έγραφαν και εκεί για προσχωρήσεις στελεχών, ενώ της πήραν και live διαδικτυακή συνέντευξη.

Και τελικά τι έγινε;
Άνθρακας ο θησαυρός...
Η Ντόρα ήρθε στον Έβρο και στο αεροδρόμιο την υποδέχθηκαν οι γνωστοί 7-8.
Στο ξενοδοχείο πολλούς περίμεναν, λίγοι πήγαν. Πίο πολλοί ήταν οι Ροδοπίτες από τους Εβρίτες.
Αρκετοί αρνήθηκαν να την συναντήσουν, πολλοί απέφυγαν και κάποιοι που την συνάντησαν της ξεκαθάρισαν ότι δεν φεύγουν από τη Νέα Δημοκρατία.

Εσείς όλοι, που μας τα ζαλίζατε τις τελευταίες μέρες, που είναι οι βουλευτές, οι πρώην βουλευτές και οι πολιτευτές που θα προσχωρούσαν;
Ο Δερμεντζόπουλος έκανε δήλωση «ήμουν, είμαι και θα είμαι Ν.Δ.».
Ο Κελέτσης, που έχει μακροχρόνια φιλική σχέση με την Ντόρα, συναντήθηκε μαζί της και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις εξήγησε ότι την στήριξε σε μία εσωκομματική διαδικασία για την ηγεσία της ΝΔ και ότι τώρα δεν θα την ακολουθήσει.

Που είναι οι Δήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Νομαρχιακοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι;

Που είναι τα στελέχη και τα αιρετά μέλη της Ν.Δ.;

Και τελικά η Ντόρα, αφού ήρθε, είδε και πήρε την κρυάδα της, πριν απέλθει διόρισε δύο Ομάδες Πρωτοβουλίας μία στο νότιο Έβρο και μία στο βόρειο Έβρο οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την οργάνωση, την εγγραφή μελών του νέου κόμματος και την προετοιμασία του συνεδρίου τον Μάρτιο.
Οι ομάδες αποτελούνται από τους εξής:

Την ομάδα πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου την αποτελούν οι:
Γιακείμη Πωλίνα, Καλαλίκος Παναγιώτης, Κασιμάτυ Έμυ, Κυριακούδης Κύρος, Μαστορόπουλος Διονύσης, Μπέντης Γιώργος, Μπόγλου Γεώργιος, Μπουρουτζίδου Δέσποινα, Παπατσιλέκα Ελένη, Πεχλιβανίδης Άνθιμος, Σεραφίγκος Χρήστος, Τσαουσίδης Μιλτιάδης, Τσιακίρης Απόστολος, Τσιακίρης Δημήτριος, Τσιουμπανίδης Συμεών.

Την ομάδα πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αποτελούν οι:
Γκουντουλούδης Αθανάσιος, Κελεσίδης Αναστάσιος, Κελεσίδης Γεώργιος, Μιμιλάκης Κυριάκος, Μπογιατζής Μάξιμος, Μπούτσκας Σταύρος, Παπαδοπούλου Κρυσταλία, Παπαλαμπίδης Δημήτριος, Παπατσαρούχας Ευάγγελος, Περιστεράκης Ευάγγελος, Στράντζελης Μιχαήλ, Τερτσούδη Βέρα, Τσιαγκάνας Ιωάννης, Τσιαγκάνα Μαριάνθη, Χατζηγεωργίου Γεώργιος.

Δεν τους γνωρίζουμε όλους, αλλά οι γνωστοί είναι πολιτικά αποτυχημένοι και μη εκλεγμένοι...

Αν στον Έβρο που είχε δυναμική και ευνοϊκό ρεύμα η Ντόρα, η εικόνα του νέου κόμματος είναι αυτή, φανταστείτε τι την περιμένει στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
στελεχών προς τη «Δημοκρατική Συμμαχία».
Η συζήτηση, για την στάση που θα κρατήσει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκαρτίας Σταύρος Κελέτσης, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλά στελέχη υποστηρίζουν, πως η μακροχρόνια καλή σχέση του με την κα Μπακογιάννη, ενισχύει την άποψη πως ο κ. Κελέτσης θα βρεθεί σύντομα να υποστηρίζει τη «Δημοκρατική Συμμαχία». Για την στάση του βουλευτή Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, επίσης διακινείται το ίδιο σενάριο...
...Από την πλευρά της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε τοπικό επίπεδο επικρατεί αισιοδοξία, καθώς εκτιμούν πως η επίσκεψη θα ενισχύσει τις δυνάμεις τους θα κάμψει αμφιβολίες και δισταγμούς, και πολλά στελέχη, ανώνυμα και επώνυμα θα προσχωρήσουν τελικά στο νεοϊδρυθέν κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: