Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Θρήνος μετά το μακελειό στην Αλεξάνδρεια


Δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο ναό των Αγίων Πάντων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, προκειμένου να λάβουν μέρος στην κυριακάτικη θεία λειτουργία, μία ημέρα μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους και τραυμάτισε 97.

Στο σημείο έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας που ήθελε να αποτρέψει νέες ταραχές μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σαν αυτές που ξέσπασαν χθες στην αιγυπτιακή πόλη, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Επρόκειτο για τη χειρότερη πράξη βίας κατά της χριστιανικής μειονότητας εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας κατηγόρησε ευθέως τον ιρακινό κλάδο της Αλ Κάιντα, οργάνωση που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν επιθέσεις κατά Χριστιανών στο Ιράκ, ενώ έχει απειλήσει και την αιγυπτιακή Κοπτική κοινότητα.

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα την "ποταπή και τρομοκρατική" βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και εξέφρασε την "αλληλεγγύη" της στον αιγυπτιακό λαό.

Το Οικουμενικό Συμβούλιο των Εκκλησιών καταδίκασε σήμερα την βομβιστική ενέργεια που έγινε χθες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η οργάνωση, που εδρεύει στην Γενεύη, ενθάρρυνε επίσης τους Αιγύπτιους να παραμείνουν «δυνατοί και ενωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: