Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σχεδιάζουν φράχτη στον Εβρο


Την ανέγερση φράχτη στη συνοριογραμμή του Έβρου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εισροή μεταναστών, σχεδιάζει η κυβένηση σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο Χρήστος Παπουστής, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι καθημερινά περνούν τον Έβρο περίπου 200 με 250 μετανάστες και ότι μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν αυξήθηκε κατά 372%. (Ανήλθαν σε 31.219, αντί 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο). Η δραματική αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex.

Ο κ. Παπουτσής, ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου.

» Παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή। Η κυβέρνηση του Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση.»

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: