Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

«Ο Καραμανλής δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του»

Θηλυκός κοριός στο γραφείο του Καραμανλή


http://img.protothema.gr/230EC3C68B1CA4100C0448F9D566604D.jpg
Γυναίκα δημοσιογράφος, από τον στενό πυρήνα των τότε συνεργατών του Μαξίμου, ενημέρωνε καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέροντας την κατ’ αυτήν «κλονισμένη ψυχική υγεία του», τον «κρυφό του έρωτα» και όλα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες

Αναλυτικά, e-mail που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του M. Χριστοφοράκου κυρίας Αικατερίνης Τσάκαλου και είναι στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής με αποστολέα το «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου αναφέρει: «Ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του “πατέρα” Μολυβιάτη και του Θ. Ρουσόπουλου, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο, ενώ, όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του: “Δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του”».

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα δημοσιογράφος που ανήκε στον στενό πυρήνα της ομάδας του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν παράλληλα στο payroll του κ. Χριστοφοράκου.

Το «ΘΕΜΑ» έχει στην κατοχή του όλα τα ενημερωτικά δελτία που έστελνε καθημερινά η «πληροφοριοδότης» υπό τον τίτλο «Intelligence Report» και παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά αποσπάσματα. Η «πηγή» δεν παρέλειπε να υπενθυμίζει στον κ. Χριστοφοράκο πως κατ' αυτήν πρόκειται για «μαγνητοφωνημένες αποκλειστικές πληροφορίες» που «υπέκλεπτε», καθώς είχε γίνει η σκιά του πρώην πρωθυπουργού.

Λιάπης: «Αφήνετε τον πρωθυπουργό να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός»

10/12/2005 «...το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η απειλή ένταξης του πρωθυπουργού στην επικίνδυνη συντροφιά των ατόμων που αναζητούν καταφύγιο στο αλκοόλ προκειμένου να αποφύγουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο τελευταίος αυτός “έρωτας” του Κ. Καραμανλή για τα οινοπνευματώδη έχει προβληματίσει σε απίστευτο βαθμό τους δικούς του ανθρώπους - οικογένεια, φίλους και πολιτικούς συνεργάτες...

Απόδειξη του προαναφερόμενου γεγονότος αποτελεί ο καβγάς που είχαν στήσει πριν από μία περίπου εβδομάδα συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο οποίος σύστηνε σε τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, “Είστε υπεύθυνοι για την επικίνδυνα αρνητική εικόνα του πρωθυπουργού όπως τον αφήνετε να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός!”».

Το ζήτημα αφορούσε σε πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου «από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα ο κορυφαίος πολιτικός κατανάλωσε προ γεύματος 7 ποτήρια ούζο, συνόδευσε το φαγητό του με καλό και άφθονο κρασί και το βραδάκι παράγγειλε στο λόμπι του ξενοδοχείου ένα μπουκάλι ουίσκι για να περάσει τη νύχτα, όπου άρχισε να πίνει το ένα ποτήρι μετά το άλλο... Οι τρεις συνομιλητές του Μ. Λιάπη αποχώρησαν από το ΥΜΕ με σκυμμένο το κεφάλι και ανέφεραν ότι “αφού ο Καραμανλής θέλει να πίνει στο λόμπι με φίλους του, εμείς τι να του πούμε; Να ανέβει στο δωμάτιο; Πώς να το πούμε εμείς αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος;”».

Οι αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» κλονίζουν τον πρωθυπουργό

14/12/07 «Ασθενεί και εξοργίζεται ο πρωθυπουργός. Η ψυχική υγεία του είναι κλονισμένη, έπαθε γρίπη και είναι εξοργισμένος και με τον Μαγγίνα και με τον Αλογοσκούφη, τους οποίους αποφάσισε τελικά να αντικαταστήσει. Αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση... “Ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται πολύ καλά τελευταία”, είπε στενός συνεργάτης και προσωπικός ιατρικός σύμβουλος του Κ. Καραμανλή. Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του βεβαιωθήκαμε ότι η κακοδιαθεσία του δεν οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά όπως είπε η ίδια έγκυρη πηγή, “σε τίποτα συγκεκριμένο. Το ψυχολογικό του σύστημα είναι σε άθλια κατάσταση, σε σημείο που φοβόμαστε πλέον όλοι να του μιλήσουμε για δυσάρεστα θέματα...”. Και συνέχισε: “Η κατάσταση αυτής της... ευαισθησίας προϋπήρχε, αλλά τώρα επιδεινώθηκε σε άσχημο βαθμό. Εκδηλώνεται με βουλιμικές περιόδους και αδυναμία σε σοκολάτες, άμυλο και οινόπνευμα, γεγονός που επιδεινώνει την κατάστασή του...”».

Η Ντόρα και ο Βενιζέλος

«Εκτός από τους στενούς του συνεργάτες, για το σχέδιο δράσης του το βράδυ των εκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι είχε ενημερώσει και την Ντόρα Μπακογιάννη. Ετσι μόνο μπορούν να εξηγήσουν οι φίλοι του Θανάση Κούβελου, αδελφού του Ισίδωρου Κούβελου και διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Ντόρας, ότι ήδη από την Παρασκευή πριν από τις εκλογές διαβεβαίωνε στελέχη του μηχανισμού σε διάφορους νομούς ότι “οι κρυφές δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΠΑΣΟΚ να χάνει με διαφορά 4 μονάδων από τη Ν.Δ. και ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έκανε αρχηγική εμφάνιση στο Ζάππειο”. Και καθώς αναμενόταν ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. θα ήταν οριακή, προεξοφλούσε ότι η κίνηση Βενιζέλου θα μπορούσε να αποτελέσει προπομπό για εξελίξεις και στο κυβερνητικό μπλοκ, που θα ανοίξουν τον δρόμο της Ντόρας για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας».


Είχε κουραστεί από το 2006

15/5/06: «"Παραιτούμαι πλέον από την προσπάθεια να κάνω κάτι γι’ αυτόν τον τόπο. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάτι να καταφέρω αλλά έπεσα έξω. Ας τελειώνω καλύτερα μια ώρα αρχύτερα". Με τα λόγια αυτά μαγνητοφωνημένα ο πρωθυπουργός εξέπληξε στενό συνεργάτη του στη διαδρομή του τελευταίου ταξιδιού του για τη Βιέννη. Οπως επίσης ομολόγησε η ίδια πηγή: “Με βαριά καρδιά πήγαινε να συναντήσει τον Ερντογάν μετά το φιάσκο της αμφισβήτησης της Θράκης, που τραυμάτισε περισσότερο την εικόνα του πρωθυπουργού στα μάτια των Ελλήνων”. Οι παραπάνω φράσεις ύψιστης απογοήτευσης του Κ. Καραμανλή “δίνουν σύνθημα ακόμα και για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, όπως από καιρό έχει προειδοποιήσει το I.R. ότι είναι στις προθέσεις του αρχηγού του κράτους”».


«Δεν αντέχει τόση πίεση ο Κώστας»

«Κρίση λιποθυμίας είχε σήμερα ο Καραμανλής μία περίπου ώρα πριν τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Αλογοσκούφη. Ετρεξαν οι γιατροί στο γραφείο του και συμπέραναν “πνευματική υπερκόπωση” και “κυρίως έντονο στρες”... Τα σχόλια των συνεργατών του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “δεν αντέχει τόση πίεση ο Κώστας. Αν πρόκειται να το παθαίνει αυτό κάθε τρεις και λίγο, τότε καλά θα κάνει να μένει περισσότερη ώρα στο σπίτι του...”».


«Μαχαιρώματα» και βυζαντινισμοί στη Ρηγίλλης

«Η ομάδα Μεϊμαράκη από το κομματικό μετερίζι έχει την ευχέρεια να κρίνει και δημόσια τα κακώς κείμενα και να παρεμβάλλει εμπόδια στην πρακτική διακυβέρνηση της Ν.Δ. Και σα να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, ο Καραμανλής έχει να αντιμετωπίσει τα φημολογούμενα “σχέδια αποδόμησης της θέσης του από την οικογένεια Μητσοτάκη” και τις ενδοπαραταξιακές έριδες των υπουργών του που επιμένουν να αλληλοκαταγγέλλονται για “έλλειψη ικανοτήτων”, “αλληλοϋπονομεύσεις” και κάθε είδους “αντιζηλίες”.

Αδιάψευστο παράδειγμα αποτελεί η άρνηση του Πρ. Παυλόπουλου να επιτρέψει την κομματική δραστηριοποίηση του Γ. Βουλγαράκη, καθώς ο πρώτος θεώρησε σαν εχθρική πράξη την ολιγωρία του δεύτερου να “καθαρίσει” το αντίσκηνο των αδιόριστων του ΑΣΕΠ έξω από το Υπ. Εσωτερικών... Η σχετική κόντρα όμως είχε βαθύτερες ρίζες, αφού το περιβάλλον του Παυλόπουλου κατηγορεί τον Γ. Βουλγαράκη σαν υπεύθυνο διαρροής της πληροφορίας ότι το νομικό γραφείο του Π. Παυλόπουλου είχε εκδώσει θετική γνωμοδότηση για την υπόθεση Στέγγου της Ολυμπιακής Τεχνικής».


Οι υπόγειες διαδρομές του ΟΤΕ

«Kύριε Χριστοφοράκο, όσα σας γράφω στην πρώτη πληροφορία δεν αμφισβητούνται σε καμία περίπτωση, μια και η πηγή είναι εξαιρετικά σοβαρή και αξιόπιστη. Ο διαφημιστής Μάκης Σεριάτος -τέως στενός φίλος του Μανασή- είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή και συνεννόηση τον Μαρτιγόπουλο με τον Αλογοσκούφη, δύο άτομα που έκτοτε συνδέθηκαν με “στενούς” δεσμούς, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Ο Μαρτιγόπουλος κατάφερε να πείσει τον Αλογοσκούφη ότι “Εάν τοποθετηθώ σαν διευθύνων σύμβουλος στον ΟΤΕ σας υπόσχομαι να πουλήσω τον ΟΤΕ χωρίς να ανοίξει μύτη...”. Ο υπουργός πείστηκε απόλυτα και έκτοτε αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να πραγματοποιήσει την ανάδειξη του Μαρτιγόπουλου σε CEO του ΟΤΕ, αφήνοντας τον Π. Βουρλούμη να διατηρεί τη θέση του Προέδρου στο Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: