Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Οι Ιορδανοί διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης


Τουλάχιστον τρεις χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ισλαμιστές, μέλη αριστερών οργανώσεων και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Αμάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής και διαδήλωσαν, διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων που φώναζαν οι διαδηλωτές ήταν η Αίγυπτος και η Τυνησία: «Χόσνι Μουμπάρακ, το αεροπλάνο σε περιμένει» και «Μπεν Άλι πρόσεχε, έρχεται να σε βρει ο Χόσνι Μουμπάρακ», ήταν μερικά από αυτά.

Βασικά αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η οργάνωση ελεύθερων εκλογών, η παραίτηση της κυβέρνησης του Σαμίρ Ριφάι και η ανάδειξη αντιπροσωπευτικού κοινοβουλίου. «Κάτω η κυβέρνηση του Ριφάι» και «Θέλουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν στα πανό που κρατούσαν.

Την ειρηνική διαδήλωση οργάνωσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και το πολιτικό σκέλος τους, το Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης (FAI). Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Ιμπρίντ, το Καράκ και το Ντιμπάν. Είναι η τρίτη φορά μετά την πτώση του προέδρου της Τυνησίας που γίνονται διαδηλώσεις στην Ιορδανία. Όπως και την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία μοίρασε νερό και χυμούς τους διαδηλωτές πριν από την έναρξη της πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: