Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να υποβληθεί στους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το πόρισμα για την αναθεώρηση του μισθολογίου και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα εργασίας που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου για να μελετήσει το ισχύον μισθολόγιο και τη δυναμική της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της και θα καταθέσει εντός των επομένων δέκα ημερών στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών τη σχετική έκθεση.

Στην έκθεση θα γίνεται αναλυτική αποτύπωση του αριθμού των εργαζομένων σε διάφορους τομείς του Δημοσίου, θα αναλύονται οι μισθολογικές διαφορές ανά υπουργείο, φορέα και οργανισμό και θα διατυπώνονται προτάσεις για την ανακατανομή του προσωπικού στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης.

Η έκθεση της επιτροπής θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων που θα έχει μέσα στον Μάρτιο η κυβέρνηση με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα.

Την ίδια στιγμή, θα αποτελέσει «διοικητικό χάρτη», καθώς θα υποδεικνύει τους υποστελεχομένους και υπερστελεχομένους φορείς του δημοσίου και θα περιγράφει το πώς θα πρέπει να δρομολογηθούν οι μετατάξεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων.

Βάσει του Μνημονίου, τόσο το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όσο και η νέα διοικητική δομή θα πρέπει να ενεργοποιηθούν στα τέλη του πρώτου εξαμήνου 2011. Εκείνη την περίοδο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως και η Ενιαία Αρχή Πληρωμών στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με ιδιώτες προχωρεί στην καταγραφή όλων των επιμέρους συστημάτων υπολογισμού και εκκαθάρισης της μισθοδοσίας όλων των φορέων του δημόσιου τομέα, ώστε να είναι έτοιμο τον Ιούνιο να πληρώνει το σύνολο των 750।000 υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: