Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό στη Νομική

Η οργάνωση «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερρορισμού/Πυρήνας αναρχικής δράσης» ανέλαβε με μακροσκελή προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη Νομική Σχολή, την περασμένη Τετάρτη.

Στην προκήρυξη περιγράφουν και τον τρόπο δράσης τους: «Τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του αρκετούς εμπρηστικούς μηχανισμούς με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή.

Κατασκευάσαμε τους μηχανισμούς με τέτοιο τρόπο ώστε την κρίσιμη ώρα να μην υπάρχουν φοιτητές μέσα στο κτίριο και βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο».

«Απευθύνουμε ξεκάθαρο εκβιασμό στη δημοκρατία, πως αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας (Υπατίας) δε θα διστάσουμε να χτυπήσουμε και άλλα κτίρια ή και πρόσωπα σύμβολα της», συμπληρώνουν.

Η προκήρυξη κάνει αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νομική, με τους μετανάστες απεργούς πείνας και το θέμα του ασύλου, καθώς και στην απεργία πείνας των προφυλακισμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Παράλληλα, στην προκήρυξη η Νομική χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερο παράδειγμα», καθώς από αυτή προέρχονται, όπως αναφέρει, πολιτικοί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, ανακριτές και εισαγγελείς.

«Απειλούμε ευθέως τους φοιτητές της νομικής σχολής να γνωρίζουν πως όσο αυτοί είναι έτοιμοι να στελεχώσουν τη δικαστική σαπίλα άλλο τόσο εμείς είμαστε έτοιμοι να τους τσακίσουμε। Να γνωρίζετε μελλοντικοί υπηρέτες ότι είσαστε ένα βήμα πριν τη στοχοποίησή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: