Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

«Κάποιοι πληρώνουν άδικα για τα χρέη του παρελθόντος»


Έκκληση στους τοπικούς φορείς να συμβάλουν στην προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας, αξιοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιφέρεια, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας την Παρασκευή στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ο Γ. Παπανδρέου που πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή αναγνώρισε ότι η χώρα μας περνά μια πολύ δύσκολη στιγμή και ορισμένοι καλούνται αδίκως να πληρώσουν για τα χρέη του παρελθόντος. Τόνισε, ωστόσο, ότι παρά τις Κασσάνδρες και τις αμφισβητήσεις, «αποδείξαμε ότι ο Ελληνισμός μπορεί να παίρνει δύσκολες αποφάσεις σε στιγμές κρίσης». Ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους –από την αντιπολίτευση αλλά και τα ΜΜΕ- καλλιεργούν την καταστροφολογία που «είναι εύκολο σπορ, εύκολο πολιτικό εργαλείο» και την επιστρατεύουν, όπως είπε, «όσοι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα».

Ο πρωθυπουργός εξήρε τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι αποτελούν το θεσμικό υπόβαθρο για την απελευθέρωση των δυνάμεων της περιφέρειας, και ζήτησε από το ακροατήριό του να μην μένει στα «μαύρα ματνάτα».

«Επιτέλους, αυτή η χώρα μπορεί। Όπως ξέρετε και εσείς, ότι και η Θράκη, και η Ανατολική Μακεδονία, μπορούν. Μην κάνουμε τον φόβο πολιτικό εργαλείο. Να τελειώνει αυτό. Μην κάνουμε την αμάθεια πολιτικό εργαλείο. Να βοηθήσουμε με φως, με ειλικρίνεια, να δούμε τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει απλώς την ανοχή, αλλά τη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: