Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της ΓΣΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το θέμα των ενσήμων των μεταναστών

Έπειτα από έναν μήνα απεργίας πείνας

Ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης
Ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Αθήνα
Συνάντηση με την ηγεσία της ΓΣΕΕ θα έχουν το μεσημέρι ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για το μεταναστευτικό, Άννα Νταλάρα. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το θέμα της συγκέντρωσης των απαραίτητων ενσήμων για μετανάστες που κινδυνεύουν να εκπέσουν της νομιμότητας, καθώς και το θέμα της μαύρης εργασίας.

Λόγω της κρίσης στην αγορά εργασίας, είναι ορατός ο κίνδυνος για πολλούς μετανάστες που βρίσκονται για χρόνια στη χώρα να μην μπορούν να ανανεώσουν τη άδεια παραμονής, καθώς δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα.

Το θέμα ανέκυψε επιτακτικά πριν από έναν μήνα περίπου, όταν ξεκίνησαν απεργία πείνας 237 μετανάστες, των οποίων η παραμονή στην χώρα είχε βρεθεί στον αέρα λόγω μη συγκέντρωσης ικανού αριθμού ενσήμων.

Πριν από λίγες ημέρες η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα είχε δηλώσει ότι προωθούνται λύσεις για όσους κινδυνεύουν να εκπέσουν της νομιμότητας και είχε προσθέσει ότι «θα φύγουν άνθρωποι, γιατί έχουμε νόμους». Εκτίμησε ότι, με βάση στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. και των Εργατικών Κέντρων, θα παραμείνουν περί τους 500.000 μετανάστες.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: