Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στις κηδείες των διαδηλωτών στο Μπαχρέιν

Θρήνος για τα θύματα της πλατείας Περλ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Μανάμα, Μπαχρέιν
Νέο κύμα λαϊκής οργής αναμένεται να προκαλέσουν οι κηδείες των Σιϊτών διαδηλωτών που γίνονται σήμερα, Παρασκευή στο Μπαχρέιν, δοκιμάζοντας έτσι την αποφασιστικότητα των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν διαδηλώσεις εμπνευσμένες από το παράδειγμα της Αιγύπτου.

Ενώ οι τελετές για τους πρώτους τρεις νεκρούς διαδηλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει, περίπου 200 άτομα φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε μάχες με την αστυνομία που ξεκίνησαν με την επιδρομή των μονάδων αποκατάστασης της τάξης, λίγο πριν την αυγή στο πλήθος των διαδηλωτών που διανυκτέρευαν στην πλατεία Περλ, στα πρότυπα της πλατείας Ταχρίρ στο Κάϊρο.

Όπως καταγγέλλεται, εκτός από τα θύματα, υπάρχουν και περισσότεροι από 230 τραυματίες, δεκάδες συλληφθέντες, ενώ τουλάχιστον 60 αγνοούνται.

Οι διαδηλωτές προέρχονται από την Σιϊτική πλειοψηφία, που απαιτεί να έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην διακυβέρνηση της χώρας.

Το Μπαχρέιν κυβερνάται από ένα Σουνίτη Μουσουλμάνο βασιλιά, αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι ανήκουν στη Σιϊτική κοινότητα.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: