Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στη διυπουργική η ένταξη του Ελληνικού στο fast track

Εν όψει επίσκεψης Παμπούκη στο Κατάρ

Οι εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό
Οι εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό (Φωτογραφία: Associated Press )
Αθήνα
Την ένταξη της αξιοποίησης του Ελληνικού στο fast track έχει στην κορυφή της η ατζέντα της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοίδης, Υποδομών. Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού Π.Γερουλάνος.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί επίσης ο κανονισμός λειτουργίας της Διυπουργικής Επιτροπής καθώς και πιθανά άλλα επενδυτικά σχέδια που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις διαδικασίες του νόμου για την επιτάχυνση στρατηγικών επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου για να συζητήσει την επένδυση στο Ελληνικό, με βάση και τις προτάσεις του αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο για την ανάπλαση της περιοχής που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Το σχέδιο Ασεμπίγιο προβλέπει τη δηµιουργία δύο γηπέδων γκολφ, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, εκθεσιακών, τεχνολογικών και συνεδριακών κέντρων όπως και εµπορικών κέντρων. Στη έκταση των 5.500 στρεµµάτων δεν αποκλείεται να υπάρξει ήπια οικιστική ανάπτυξη, ενώ µεγάλο ποσοστό του πάρκου θα καταλαµβάνει το πράσινο.

*«Ναι» στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ακόμη και σε επιμέρους πωλήσεις ακινήτων, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης. Μιλώντας στον «Αθήνα 984», ο βουλευτής ανέφερε: «Πιστεύω ότι είναι λάθος για τη Νέα Δημοκρατία να δοθεί η εντύπωση, ότι το κόμμα μας εγκαταλείπει μια σωστή ιδέα, της οποίας έχει την πατρότητα και την οποία έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο από τον περασμένο Ιούλιο. Εμείς μιλήσαμε πρώτοι για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Ο τομεάρχης της ΝΔ πρόσθεσε σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πώλησης ακινήτων του Δημοσίου. «Προσωπικά, αν με ρωτήσετε εάν στο ευρύτερο φάσμα της αξιοποίησης συμπεριλαμβάνω και ως υποκατηγορία την ενδεχόμενη πώληση ακινήτων, δεν θα με βρείτε αντίθετο σε αυτή τη λογική»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: