Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Με τη στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Τιμή στους ήρωες του 1821

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας κορυφώνονται σήμερα, Παρασκευή οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης ΜαρτίουΤο πρωί η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας παρακολούθησε την καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμό απόλυτο στους αγωνιστές και στους νεκρούς του αγώνα του 1821», δήλωσε ο κ. Παπούλιας. Και πρόσθεσε ότι και σήμερα ο Έλληνας δίνει αγώνα για να ξεπεράσει την κρίση. «Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων των αγωνιστών του 1821, την αυταπάρνηση και τον άδολο πατριωτισμό. Σήμερα με όπλο αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε την κρίση, για να έχουμε μία Ελλάδα ελεύθερη από κηδεμονίες».

Απών από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου είναι φέτος ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Φέτος στην στρατιωτική παρέλαση δεν συμμετέχουν εναέρια και μηχανοκίνητα μέσα λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε εξέλιξη είναι και η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος δεν δίστασε να παραλληλίσει τον αγώνα του 1821 με τους αγώνες που δίνουν οι Έλληνες σήμερα. «Το ελληνικό έθνος είναι περήφανο και αγωνιστικό» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: