Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Οι αποφάσεις της Συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια, λέει ο πρωθυπουργός

Οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού αποτελούν δικαίωση και επιβεβαίωση των ελληνικών προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «σήμερα δικαιώθηκε και ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια μηνών», τόνισε ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η προσπάθεια εξαρτάται από εμάς και μόνο από εμάς.

Σχετικά με την Λιβύη, η Σύνοδος τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός στην αφρικανική χώρας, δίνοντας έμφαση στο ρόλο που καλείται να παίξει και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

«Η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο που της αρμόζει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα και των μεταναστευτικών ροών, λέγοντας ότι Αθήνα και Ρώμη έθεσαν το θέμα και ζήτησαν να συζητηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τον πρωθυπουργό, η ΕΕ ανταποκρίθηκε να παρουσιάσει προτάσεις για το θέμα μέχρι τον Ιούνιο, αλλά και να ενισχύσει τα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος (όπως στην περίπτωση της Frontex).

Για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε γειτονικές -με την ΕΕ- χώρες.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι έθεσε και το θέμα των πυρηνικών σχεδίων της Τουρκίας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: