Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αναστολή παράδοσης φαρμάκων στα νοσοκομεία από εταιρία

Λόγω οφειλών

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στην αναστολή παράδοσης των φαρμάκων της σε όσα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα τιμολόγιά τους για παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και μετά, προέβη η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της εταιρείας, «επιπλέον της πιστωτικής της πολιτικής 60 ημερών που είναι σύμφωνη με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, τηρώντας όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της, παρείχε μια πρόσθετη τρίμηνη έντοκη περίοδο πίστωσης σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία που αδυνατούσαν να τηρήσουν την πιστωτική πολιτική των 60 ημερών».

Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας με τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας κατέστησαν σαφές ότι «δεν μπορούν να αποδεχθούν τη συνέχιση της παρελθούσας τακτικής των δημόσιων νοσοκομείων να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους».

Σημειώνεται ότι τα φάρμακα για το AIDS και άλλα που χορηγούνται για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή νόσων (Konakion, Valcyte, Cymevene, CellCept IV και CellCept σκόνη για πόσιμο εναιώρημα) εξακολουθούν να παραδίδονται στα Νοσοκομεία. Επίσης, συνεχίζονται κανονικά οι παραδόσεις σε φαρμακαποθήκες, ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, ιδιωτικά φαρμακεία και στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα τιμολόγιά τους.

«Παραμένουμε ανοιχτοί και πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε έναν ειλικρινή διάλογο με τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί μια αποδεκτή λύση για όλους τους εμπλεκόμενους. Μια λύση, η οποία θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε αμέσως τις παραδόσεις σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς θα λαμβάνουν την πιο κατάλληλη θεραπεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μήνυση κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ζητώντας τη συνδρομή της εισαγγελίας Αθηνών.

«Προκειμένου να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης η πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης και της πρόκλησης κινδύνου για την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας, μετά την αιφνίδια απόφαση των αρμοδίων οργάνων και εκπροσώπων της εταιρείας Roche (Hellas) AE να ανασταλεί η προμήθεια των Νοσοκομείων του ΕΣΥ με φαρμακευτικά προϊόντα που παρασκευάζει και εισάγει στην Ελλάδα αποκλειστικά αυτή και που είναι αναγκαία για την καταπολέμηση και αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών ως ο καρκίνος (Herceptin, Avastin, Xeloda), προβάλλοντας ως αιτία τη μη τήρηση των όρων πληρωμής και της έγκαιρης εξόφλησης των σχετικών οφειλών από τα νοσοκομεία και τα ταμεία» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: