Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Στο Μαϊάμι Φλόριδας γιά ολιγοήμερες διακοπές οι υπουργοί Γερουλάνος, Διαμαντίδης, ο υφυπ. Νικητιάδης και ''υπηρεσιακοί παράγοντες''

Θα...''βουλιάξει'' η Ελλάδα από τους τουρίστες και τα...κρουαζιερόπλοια
''Λεφτά υπάρχουν'':
Επίσημα και τυπικά, γιά να συμμετάσχουν σε ''έκθεση τουρισμού και κρουαζιέρας'', 13-17 Mαρτίου
Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις των ελληνικών λιμανιών!!!) στην πολυήμερη αποστολή της, ''θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''. Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο γιά τα νησιά της... Καριβαϊκής. Η Ελλάδα, επειδή πέφτει σχετικά μακριά, ΠΟΥ ''κολλάει'';...
(H έκθεση επίσημα αρχίζει 14 Μαρτίου '11. Ναι, να συμμετάσχει η Ελλάδα, αλλά γιατί η προκλητική υπουργική
πολυήμερη, πολυμελής αποστολή; Ποιά η σκοπιμότητα, ποιά τα οφέλη;)
Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, θ' αρχίσει την ''εθνική αποστολή'' του στη Νέα Υόρκη, όπου θα προβάλει την Ελλάδα και τον...τουρισμό της, στους... 'Ελληνες της Αστόριας, με ''ομιλία'' του, στις 13 Μαρτίου 2011, στο ''Χιώτικο Σπίτι''!!!

Απρόσμενο "χαστούκι" τριών μονάδων δέχτηκε η Ελλάδα από τον οίκο Moody's, 7 Μαρτίου '11, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης, που θα στείλει την αξιολόγηση της χώρας σε "junk"... Η νέα υποβάθμιση προκάλεσε την άνοδο του spread στο 5ετές ελληνικό ομόλογο, το οποίο ξεπέρασε τις 1.000 μονάδες βάσης έναντι του γερμανικού, ενώ το spread του 10ετούς, πέρασε και πάλι το φράγμα των 900 μονάδων.
The Wall Street Journal: "Οι αγορές προεξοφλούν χρεοκοπία της Ελλάδας... Δεν συνιστά μεγάλη έκπληξη η υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moody's...''. (Τo δημοσίευμα)
http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: