Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

«Αδικαιολόγητη» η υποβάθμιση από την Moody's, λέει η ΝΔ

Σε κλίμα συναίνεσης

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε και τορπίλισε τη συναίνεση
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε και τορπίλισε τη συναίνεση (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε γραμμή συναίνεσης κινήθηκε η ΝΔ στο σχόλιο της για την επιθετική υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τον οίκος Moody's, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

«Χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να κινείται σε λάθος κατεύθυνση, η ανακοίνωση του οίκου Moody's έρχεται σε στιγμή αδικαιολόγητη. Λίγο πριν την αυριανή δημοπρασία των εξαμηνιαίων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Αναδεικνύεται έτσι η ανάγκη ρύθμισης της λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης. Ανάγκη που από καιρό έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς», συμπλήρωσε.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Γ.Παπανδρέου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου.

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, διαμήνυσε ότι η εποχή της συναίνεσης ήταν πέρυσι, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι «την αρνήθηκε και την τορπίλισε».

Επανέλαβε δε την πάγια θέση του ότι τώρα προέχει η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η αλλαγή πολιτικής.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: