Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από το ΔΝΤ

Συνιστούν υπομονή...


http://img.protothema.gr/DE61E921DE27E0CFD63772CD280A78F6.jpg

Την εμπιστοσύνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τελική επιτυχία του προγράμματος οικονομικής αναδιάρθρωσης της Ελλάδας επανέλαβε την Καθαρά Δευτέρα υψηλόβαθμο στέλεχος του διεθνούς οργανισμού, λίγες μόνο ώρες μετά τη δραματική υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον οίκο Moody's.

Ο διευθυντής του Ταμείου για την Ευρώπη, κύριος Αντόνιο Μπόρχες, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, τόνισε χαρακτηριστικά πως τα στελέχη του ΔΝΤ παραμένουν πεπεισμένα ότι το «ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα πετύχει».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ είναι απόλυτα ικανοποιημένο από τις προόδους και τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουν ήδη σημειωθεί στη χώρα μας και υπογράμμισε ότι «προγράμματα, όπως αυτό που έχει καταρτιστεί για την Ελλάδα, δεν καταφέρνουν θαύματα σε λίγους μήνες. Είναι μακροχρόνια, και ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

Κατέληξε δε, λέγοντας πως το χρέος της Ελλάδας είναι πλέον διαχειρίσιμο, ενώ επισήμανε ότι κομβικό σημείο για την τελική επιτυχία είναι η διασφάλιση ενός ισχυρού τραπεζικού συστήματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: