Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τι συγκαλύπτει ο υπουργός Express Service

Ενώ στέλνει φυλακή τους πολίτες για 1 ευρώ ΦΠΑ


http://img.protothema.gr/BD258D411B014AA73860975CFD4AB2B5.jpg
Σε μείζον πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο με τεράστιες διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση Παπακωνσταντίνου - Εxpress Service.Ενα διαχρονικό και διακομματικό σκάνδαλο, το οποίο έρχεται να συντηρήσει με αποφάσεις του και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Εκπληκτοι συνάδελφοί του υπουργοί και βουλευτές από τις ενέργειές του αναρωτιούνται αν αυτό είναι το νέος ήθος στην πολιτική, το οποίο έχει κάνει σημαία το κόμμα τους. Πώς δηλαδή ήρε μερικώς τη δέσμευση των λογαριασμών του κ. Γιάννη Ραπτόπουλου χωρίς να ρωτήσει και να ψάξει πρώτα τα αυτονόητα: «Χρωστάει ο κ. Ραπτόπουλος στο Δημόσιο; Είναι συνεπής στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του; Είναι φερέγγυος ή υπότροπος σε φοροδιαφυγή;».

Χωρίς να συγκαλέσει καν την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 14 που επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων, ανέλαβε μόνος να υπογράψει την άρση των δεσμεύσεων και να συνεργήσει με τον τρόπο του αυτό στη ζημιά του Δημοσίου.

Ετσι, με τις υπογραφές στο χέρι ο κ. Ραπτόπουλος προσέρχεται στην Αγροτική Ασφαλιστική και επιτυγχάνει τη μεταφορά των χιλιάδων συμβολαίων που είχε κερδίσει με «φωτογραφικό» διαγωνισμό (όπως έγραφε η «Καθημερινή» τον Ιούνιο του 2010, δηλαδή έναν μήνα πριν από τη δεύτερη υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου) από την Εxpress Service στην προσωπική του εταιρεία. Αυτή που «ελάφρυνε» ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Ραπτόπουλος χρωστάει συνολικά 133,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, καθώς από το 1992 και μετά δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή για τους 1.300 εργαζομένους του, πολλοί εκ των οποίων συνταξιοδοτούνται πια χωρίς ποτέ το ΙΚΑ να έχει εισπράξει ασφάλιστρα στη μερίδα τους.

Δεν φτάνει όμως αυτό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου με την απάντησή του στο ρεπορτάζ της προηγούμενης Κυριακής έρχεται να δικαιώσει τον κ. Ραπτόπουλο και στο προκλητικό αίτημά του για επιστροφή ΦΠΑ ύψους 27 εκατ. ευρώ, πριν καν οι υπηρεσίες του ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους. Να του επιστρέψει δηλαδή 27 εκατ. ευρώ που όμως δεν είναι χρήματα δικά του αλλά των πελατών του.

Κι όλα αυτά την ώρα που εκατοντάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους ΦΠΑ -και τον οποίο οφείλει να επιστρέψει το κράτος αλλά δεν το κάνει- κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο.
Να τα επιστρέψει σε αυτόν που σε συνέντευξή του δήλωνε πως οι υποχρεώσεις του σε ΙΚΑ και Δημόσιο είναι «ανελαστικές δαπάνες», τις οποίες μπορεί να παρακάμπτει.

Στον επιχειρηματία που κάθεται στο σκαμνί αυτές τις μέρες γιατί επί σειρά ετών «προέτρεπε επίμονα και έπεισε», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπαλλήλους του ΙΚΑ για να παίρνει «πέτσινες» ασφαλιστικές βεβαιώσεις σαν την «πέτσινη» επιταγή του Παύλου Ψωμιάδη.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο λαός στενάζει κυριολεκτικά από τα κύματα μέτρων που ανακοινώνει κάθε τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου. Την ώρα που τα συνθήματα που δονούν την Ελλάδα είναι τα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «επιτέλους να μπουν οι κλέφτες φυλακή».

Ενδεχομένως βέβαια ο κ. Παπακωνσταντίνου να έπεσε θύμα κακών συμβούλων και να έκανε ό,τι έκανε παρασυρμένος.

Τώρα όμως με τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που δημοσιεύουμε και αποκαλύπτουμε πόσο μεροληπτικά λειτούργησε και εις βάρος υγιών και νομιμοφρόνων επιχειρηματιών, οφείλει να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη. Και να συνταχθεί με τις απαιτήσεις της κυρίας Λούκας Κατσέλη, των κυρίων Γιώργου Κουτρουμάνη και Ροβέρτου Σπυρόπουλου, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα διεκδικήσουν τα χρέη ακόμα κι αν χρειαστεί να κλείσουν οι επιχειρήσεις του κ. Ραπτόπουλου.

Σε διαφορετική περίπτωση, τη σκυτάλη των αποκαλύψεών μας πρέπει να πάρει η Εισαγγελία, η οποία δεν θα χρειαστεί να κουραστεί με έρευνες, γιατί ο φάκελος που έχουμε στα χέρια μας είναι υπεραρκετός για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αντί απαντήσεων, νέες απειλές από τον υπουργό Express Service

Με σπασμωδικές κινήσεις αντιδρά ο υπουργός Express Service! Μετά την απόφαση - κόλαφο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που ακύρωσε την απόπειρα φίμωσής μας, την οποία κατέβαλε ο εκλεκτός του μεγαλοφειλέτης του Δημοσίου κ. Γιάννης Ραπτόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών, αντί ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ, ως ώφειλε ως πολιτικός άνδρας, στις νέες αποκαλύψεις που δημοσιεύονται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί, επανέρχεται στη γνωστή μέθοδο περί δήθεν απειλών, βαφτίζοντας μάλιστα ως ...προσπάθεια εκφοβισμού (!) την δημοσιογραφική έρευνα!!!
Ο υπουργός Οικονομικών, με τη νέα του αυτή δήλωση, φαίνεται να μην επιδεικνύει οποιονδήποτε σεβασμό προς την δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε αυτό που παγκοσμίως προστατεύεται από το Νόμο και τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες: Ότι ο έλεγχος της δημόσιας εξουσίας είναι η αναγνωρισμένη αποστολή του Τύπου και πως η ελευθερία της έκφρασης και η δημοσιογραφική έρευνα απαγορεύεται να φιμώνονται από οποιονδήποτε ! Και αντιλαμβανόμενος το πόσο, πλέον, και ο ίδιος έχει εκτεθεί - ο μεγαλοφειλέτης του Δημοσίου χρησιμοποίησε ως μόνα επιχειρήματα υπέρ του στο δικαστήριο τις επιστολές του ίδιου του υπουργού Οικονομικών (!) – αντί να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας του θέματος, χρησιμοποιεί ως διέξοδο το να μας απειλεί ο ίδιος απευθείας.
Ίσως πιστεύει ο υπουργός Οικονομικών ότι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από τον μεγαλοφειλέτη του Δημοσίου στην προσπάθεια φίμωσης της εφημερίδας μας και ότι η Δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει τον ίδιο με διαφορετικό τρόπο.
Η αλήθεια θα λάμψει, ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να το αντιληφθεί αυτό.
Ιδού η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, αντί απάντησης στη νέα αποκάλυψη περι του ότι ο mr. Express Service, τον οποίο ο ίδιος μεταχειρίζεται ευνοϊκά, χρωστά ΚΑΙ 133 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ:
"Η προσπάθεια εκφοβισμού συνεχίζεται.
Δεν πρόκειται όμως να σταματήσει την έρευνα που ήδη διενεργείται από το ΣΔΟΕ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για τον κ. Αναστασιάδη, ούτε τις όποιες σχετικές ενέργειες αποφασίσει η Δικαιοσύνη.
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα, το Υπουργείο Οικονομικών θα τα διαβιβάσει μαζί με το σύνολο του σχετικού φακέλου στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη."
Μην χάσετε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μην λείψετε τις επόμενες ημέρες από το protothema gr. Η δημοσιογραφική έρευνα δεν σταματά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: