Κυριακή 3 Απριλίου 2011

«Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα» λέει η Ziraat

«Θα ανοίξουμε κι άλλα υποκαταστήματα»


http://img.protothema.gr/DC286B221527D26B4F8B89AB29FC0D58.jpg
Η τουρκική τράπεζα Ziraat θα συνεχίσει να ανοίγει υποκαταστήματα στην Ελλάδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Τζαν Ακίν Τσαγλάρ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Άρμπιλ του Βορείου Ιράκ, όπου μετείχε στην τελετή εγκαινίων υποκαταστήματος, ο Ακίν αναφέρθηκε γενικά στα ανοίγματα της τράπεζας στο εξωτερικό.

Σχετικά με την Ελλάδα, τόνισε: «Εκδηλώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με την έννοια να ανοίξουμε υποκαταστήματα και να εξαγοράσουμε τράπεζες, αλλά συναντάμε αντιδράσεις».

Όπως ανέφερε, κατατίθενται ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ, αντίθετα, στην Τουρκία, «παρότι μπορεί να υπήρξε κάποιο παρασκήνιο, δεν δόθηκε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη Finansbank».

Επίσης, χαρακτήρισε μυθεύματα όσες σκοπιμότητες αποδίδουν για τη δραστηριοποίηση της τράπεζάς του στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσαγλάρ, αναφερόμενος στη δραστηριότητα που θα έχει από εδώ και πέρα η τράπεζά του στην Ελλάδα, είπε: «Μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα, όπως η αγορά τράπεζας, αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, υπάρχουν ερωτηματικά».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο: «Δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση να αποχωρήσουμε, διότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στη δραστηριότητά μας, που να έρχεται σε αντίθεση προς την ελληνική νομοθεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: