Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δεν μπορούμε να πούμε «ναι» στο λάθος, λέει η ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο

Πρόβα για την συνάντηση της Τρίτης

Οι δηλώσεις Μιχελάκη δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πορεία της αυριανής συνάντησης Παπανδρέου - Σαμαρά
Οι δηλώσεις Μιχελάκη δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πορεία της αυριανής συνάντησης Παπανδρέου - Σαμαρά (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
«Υπάρχει λάθος μίγμα πολιτικής, το οποίο και συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να πούμε 'ναι' στο λάθος, το οποίο και συνεχίζεται. Πίσω από τη συναίνεση, η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της» επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης προδιαγράφοντας και τη στάση που θα κρατήσει την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διερωτήθηκε μάλιστα για το «πού εμπόδισε την κυβέρνηση η έλλειψη συναίνεσης να προχωρήσει στο πρόγραμμά της και να κυβερνήσει. Τα προβλήματα στο Ελληνικό, το φιάσκο στον Αστακό, το γεγονός ότι δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τα έξοδα και να περιορίσουν τις δαπάνες οφείλεται στην έλλειψη συναίνεσης; Η ΝΔ έχει στηρίξει, όπου υπάρχουν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση όπως αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Είναι η αναποτελεσματικότητά τους που τους εμποδίζει να κυβερνήσουν σωστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση του μνημονίου με την τρόικα.

Έφερε ως παράδειγμα το μνημόνιο της Πορτογαλίας, το οποίο στοχεύει, όπως είπε, σε λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ενώ εμπεριέχονται και μέτρα που έχει συμπεριλάβει και η ΝΔ στο Ζάππειο ΙΙ.

«Στα κείμενα για την Πορτογαλία είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθούν τα λάθη του μνημονίου της χώρας μας. Αποδεικνύεται ότι η Πορτογαλία έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν παραδόθηκε αμαχητί» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τάχθηκε κατά των απολύσεων στο Δημόσιο, δηλώνοντας ότι η μονιμότητα είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου για την ανάγκη υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ. «Άλλα λέει ο κ. Πεταλωτής, άλλα ο κ. Πάγκαλος» είπε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: