Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: Τη λύση θα τη δώσει ο λαός - Εκλογές τώρα



Σαμαράς: Τη λύση θα τη δώσει ο λαός - Εκλογές τώρα
Οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει ψηφο εμπιστοσύνης, καθώς όύτε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δεν εμπιστεύεται την ίδια του την κυβέρνηση.


Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το γεγονός πως αποδέχθηκε να παραιτηθεί την προηγούμενη Πέμπτη φανερώνει πως πια, η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Τόνισε δε πως ο ανασχηματισμός δεν προκειται να τα άλλάξει όλα ως δια μαγείας.

«Ξέρετε ότι δε θα βγει πουθενά. Γιατί να σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης όταν ούτε εσείς δεν εμπιστεύεστε την κυβέρνηση σας;» , είπε ο κ. Σαμαράς.

Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Παπανδρέου να δώσει ένα μονο αριθμητικό στόχο που να εκπληρώθηκε στο πρόγραμμα της κυβέρνηση, αφού μέχρι και το έλλειμμα εμφάνισε αύξηση στο +13%.

«Επιμένετε σε μια πολιτική που όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα, αλλά τα κάνει χειρότερα και δημιουργούνται παραπάνω», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν τόλμησε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά έκανε μια «κομματική κυβέρνηση συγκόλλησης του ΠΑΣΟΚ» επιλέγοντας να μην καταρρεύσει το κόμμα του και όχι η ενότητα του ελληνικού λαού. Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά της στάσης αυτής του πρωθυπουργου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακυρώσατε τη σωτηρία της χώρας για ένα κους κους» και διερωτήθηκε «πώς ένας ένας πρωθυπουργός που παραιτείται το πρωί μπορεί να ξαναγεννηθεί το απόγευμα φερέλπις πρωθυπουργος;»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη συναίνεση που ζητά ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο λαϊκισμού με επίκεντρο τη λέξη συναίνεση, προσπαθώντας να πολώσει την Ελλάδα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

«Μόνο που έπεσε στο κενό, γιατί συναίνεση είναι η συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων με το σωστό, με αυτό που θέλει η κοινωνία», είπε ο κ. Σαμαράς.

Καταφέρατε να μετατρέψετε μια οικονομική κρίση σε συνολική κρίση, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεν πρόκειται εμείς να αποσταθεροποιησουμε τον τόπο, το έχειτε κάνει εσείς, πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η επανεκκίνηση της οικονομίας και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι οι μόνοι όροι συναίνεσης.

«Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι η προσφυγή στο λαό», είπε. ο κ. Σαμαράς. Οι εκλογές είναι η καλύτερη λύση για να γλιτώσει η Ελλάδα από «μαθητεύομενους μάγους» του «Λεφτά υπάρχουν», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


Σφοδρή σύγκρουση Σαμαρά – Καρατζαφέρη

Για όργια λαϊκισμού με επίκεντρο τη λέξη συναίνεση αλλά και για «εφεδρικά εξαπτέρυγα που στην ουσία ζητούν τη συνενοχή» έκανε λόγο κατά την πρωτολογία του Αντώνης Σαμαράς προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος απάντησε με δηκτικό τρόπο: «Ναι! Προτιμώ να είμαι ένα εξαπτέρυγο της ανάγκης αντί να είμαι ένα χερουβείμ της ανοησίας».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ανέφερε ότι η Ευρώπη απέρριψε το «Ζάππειο 2» του κ. Σαμαρά προτρέποντας τον να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενισχύσει την κατάσταση.

Ασχολίαστη ο κ.Καρατζαφέρης δεν άφησε και την αναφορά Σαμαρά ότι η ΝΔ είναι το ευρωπαϊκό κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στα 10 χρόνια που ήταν στο προεδρικό Μεγαρο μόνον έναν πέταξε έξω»

Ο κ. Σαμάρας ανεβαίνοντας εκ νέου στο βήμα της Βουλής αφού επιτέθηκε για μία φορά κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής απάντησε στον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας ότι το ΛΑ.Ο.Σ. «είναι το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» και διερωτήθηκε γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν τον έχει ορίσει ακόμη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε άμεσα στη δευτερολογία του αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι πολιτικών «Πολιτικής Άνοιξης» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θύμηθηκα μία αραβική παροιμία... Άπαξ προδότης, πάντα προδότης». Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «Εγώ τον συμπαθώ τον κο Αντώνη Σαμαρά και θα του κάνω ένα δώρο που θα το διαβάσει: Ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ο «Τρελαντώνης»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: