Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα πάνω από 8.000 ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Περίπου 8.000 ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη χώρα συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί το Σύνταγμα. Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία του ΣΑΤΑ επί της οδού Μάρνη.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, πριν ξεκινήσει η πορεία, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ανέφερε: «Είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε».

Η πορεία (προπορεύονταν δύο οχήματα και 300 μοτοσικλέτες) ακολούθησε τις οδούς Πατησίων και Σταδίου μέχρι το Σύνταγμα, όπου έφτασαν λίγο μετά τις 5:30. Κλειστή η κάθοδος της βασ. Σοφίας από Σέκερη, η άνοδος της Λ. Συγγρού από Διάκου.

Επίσης, η Ακαδημίας από Κανάρη, η Σταδίου από Αιόλου και η βασ. Αμαλίας από Συγγρού.

Εντός του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Μεταφορών Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Ο υπουργός έχει βρεθεί σε διασταυρούμενα πυρά για τους χειρισμούς του στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Εκτός της κριτικής από την αντιπολίτευση και της επιμονής των αυτοκινητιστών να συνεχίσουν την επ' αόριστον απεργία τους, με μορφές κινητοποίησης που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ο κ. Ραγκούσης δέχεται βολές και εκ των έσω.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει για άλλη μια φορά αποφασισμένος να προχωρήσει.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα «ελευθέρας»

Έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί, που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Η κ. Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: