Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το μεγάλο ερώτημα για Γ. Παπανδρέου και τους κορυφαίους και ΠΑΣΟΚ: Μπορούν;

newpost.gr









Το μεγάλο ερώτημα για Γ. Παπανδρέου και τους κορυφαίους και ΠΑΣΟΚ: Μπορούν;
Η Ευρώπη μίλησε. Η Ελλάδα θα πρέπει να πράξει. Το ερώτημα είναι αν ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευ. Βενιζέλος μπορούν; Αν μπορούν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν χωρίς να διαλύσουν τη χώρα. Πρώτα απ’ όλα αν μπορούν να συνεργαστούν, ακολούθως αν συμφωνούν στο τι πρέπει να γίνει και τελικά αν μπορούν να πείσουν το ΠΑΣΟΚ να τους στηρίξει.

Αν αντέχουν να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις. Αν έχουν τα κότσια να τα βάλουν με τα συντεχνίες και οργανωμένα συμφέροντα. Γιατί, τα δείγματα για τη συνοχή της κυβερνώσας παράταξης είναι ανησυχητικά.

Γ. Ραγκούσης έμαθε από τον Β. Έξαρχο ότι θα πρέπει να απολογηθεί σήμερα στο αρμόδιο ΚΤΕ του κόμματος και από τον Η. Μόσιαλο πως θα… καταθέσει νέες προτάσεις στο διάλογο(;) με τους ταξιτζήδες!

Μ. Χρυσοχοΐδης μιλά για «θαύμα», αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να πετύχει η κυβέρνηση.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Λοβέρδος έχει σοβαρές ενστάσεις για τη λύση που δόθηκε, αλλά δε μιλά για να μη δημιουργήσει (τώρα) πρόβλημα στην κυβέρνηση.

-Και την ώρα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να δίνει απαντήσεις, ψάχνει… ερωτήσεις για τα δημοψηφίσματα!

-Ενώ οι οίκοι, μετά την αρχική ευφορία, ξεκίνησαν τις υποβαθμίσεις. Από κοντά ο διεθνής Τύπος που μιλά για… τρίτο πακέτο σύντομα και ο Τρισέ να προειδοποιεί πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

-Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Παπανδρέου στέλνει σήμερα επιστολή στους υπουργούς που έχει καλέσει σε συνεδρίαση για να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο. Για να κάνουν αυτό τον Αύγουστο ότι δεν έκαναν τους προηγούμενους 11 μήνες. Όταν τους έλεγε «κάντε διακοπές χωρίς τύψεις», υπό την ευφορία του πακέτου των 110 δις.

Το ζήτημα είναι να μην γίνει η ευφορία για τα δανεικά εποχιακό σύμπτωμα στο ΠΑΣΟΚ. Το καλοκαίρι να δανείζεται για να κάνει διακοπές, τον χειμώνα να τα κουτσοφέρνει βόλτα και την Άνοιξη να πέφτει στην κατάθλιψη και να ρίχνει τον λαό στα διλήμματα. Μπορούν ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευ. Βενιζέλος να κάνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο ότι δεν έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 20 μήνες; Το ερώτημα είναι κρίσιμο. Καθώς, αν δεν μπορούν ο πάτος από το βαρέλι θα βγει. Και θα αποδειχθεί ότι οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο. Ότι και ο γιατρός έκανε λάθος συνταγή και ο ασθενής δεν ήταν καλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: