Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Κριτική Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ


newpost.gr
Κριτική Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική στην αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ, παραδεχόμενος ότι η φράση «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος, αφήνοντας αιχμές για τη χρήση του όρου «χρεοκοπία». Κόντρα με Μιχελάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι ήταν λάθος η άποψη που εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του 2009. «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό. Είπε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν» επεσήμανε.

«Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του "όχι"», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας: «Ειδικά από μια φάση και μετά, συμφωνώ. Την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το έχω πει. Και το έχω πει, τώρα, στην κρίση».

Για το θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα ήταν «πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη χρήση όρων χρεοκοπία ή με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό».

ΝΔ: «Κυνική ομολογία» - Απάντηση Λοβέρδου

Για τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία. Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας. Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα!

Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η Πατρίδας μας. Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για “επιλεκτική χρεοκοπία”, θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα».

Ο υπουργός Υγείας σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κλασικό δείγμα του μεταπολιτευτικού δημαγωγικού μικροκομματισμού, τον οποίο πρέπει να υπερβούμε για να προσφέρουμε στο λαό και στη χώρα την απαραίτητη συνεννόηση. Όσοι βλέπουμε αυτή τη συνεννόηση ως εθνική ανάγκη, θα πρέπει να αγνοήσουμε τους οπαδούς του μικροκομματισμού γιατί αυτοί πάντα ήταν πολύ μακριά από τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: