Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Με γεμάτη ατζέντα οι συναντήσεις της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα

Πλήρες πρόγραμμα επαφών


Η Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στο Φανάρι
Η Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στο Φανάρι (Φωτογραφία: Associated Press )
Αθήνα
Με διευρυμένη ατζέντα συζητήσεων και γεμάτο πρόγραμμα επαφών, φθάνει στην καυτή Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, προερχόμενη από την Τουρκία, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στην Ομάδα επαφής για τη Λιβύη.

Την Κυριακή το μεσημέρι (1:15) η Χίλαρι Κλίντον θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κρίση χρέους και η κατάσταση στην Ευρωζώνη.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα, η Χίλαρι Κλίντον θα έχει «μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ειδικότερα, αντικείμενα συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Παράλληλα, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος.

Τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: