Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις Λοβέρδου για το «λεφτά υπάρχουν» και την επιλεκτική χρεοκοπία

Αντιπαράθεση με τη ΝΔ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργού Υγείας και ΝΔ προκάλεσαν οι αναφορές του Ανδρέα Λοβέρδου ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση υπήρξε υπερβολικό και δημαγωγικό και ότι «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν».

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, o κ. Λοβέρδος αναγνώρισε ότι την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι θα ήταν πολύ προσεκτικός όσον αφορά τη χρήση του όρου «επιλεκτική χρεοκοπία», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος είναι υπουργός Υγείας και δεν πρέπει να κάνει οικονομική πολιτική.

Αμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δήλωσε:

«Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία.

» Μοναδικός και διαχρονικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα.»

Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «άδεισμα» προς τον κ. Βενιζέλο τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος για την επιλεκτική χρεοκοπία.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κλασικό δείγμα του μεταπολιτευτικού δημαγωγικού μικροκομματισμού, τον οποίο πρέπει να υπερβούμε για να προσφέρουμε στο λαό και στη χώρα την απαραίτητη συνεννόηση.

» Όσοι βλέπουμε αυτή τη συνεννόηση ως εθνική ανάγκη, θα πρέπει να αγνοήσουμε τους οπαδούς του μικροκομματισμού γιατί αυτοί πάντα ήταν πολύ μακριά από τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας.»

Τηλεφωνική συνομιλία Λοβέρδου-Βενιζέλου

Η κυβέρνηση δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει θέμα.

Όπως μάλιστα μετέδωσε το Mega το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Λοβέρδος επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: